Υλικά

  • 4 τμχ φιλέτο στήθος κοτόπουλου (~800 γρ)
  • 120 ml λευκός ζωμός πουλερικών
  • 60 ml σουσαμέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Υλικά για το chutney: 1 τμχ μπανάνα
  • 1 τμχ μήλο
  • 1 τμχ αχλάδι
  • ½ τμχ ανανάς
  • 1 κτσ πάστα πράσινου κάρυ
  • 2 κτσ μαύρη ζάχαρη
  • ½ λτρ Μηλόξιδο
  • 60 ml σουσαμέλαιο

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄

Χρόνος μαγειρέματος: 45΄

Βαθμός ευκολίας: δύσκολο

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Μηλόξιδο

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τα φρούτα. Σε μία βαθιά κατσαρόλα με σουσαμέλαιο τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κάρυ, πουδράρουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και συμπληρώνουμε το ξίδι. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να συμπυκνωθεί το chutney. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με σουσαμέλαιο τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα και γαρνίρουμε με το chutney.

Από τον Chef
Η εξωτική σάλτσα chutney μπορεί να δημιουργηθεί από φρούτα, λαχανικά ή συνδυασμό των δύο.

Μερίδες
για 4 άτομα