Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα υγείας που με έχει αγχώσει αρκετά. Εδώ και μερικούς μήνες και μετά από βιοψία προέκυψε ότι πάσχω από ένα αυτοάνοσο (σαρκοείδωση). Ξεκίνησα λοιπόν θεραπεία για να το κοιμίσω. Η θεραπεία είναι από τέλος Φλεβάρη και κρατάει μέχρι σήμερα (αρχικά 40mgr medrol πλέον έχω κατέβει στα 2mgr). Αποφάσισα λοιπόν να πάω στην γυναικολόγο μου για το κλασσικό παπ τεστ (το οποίο σημειωτέον το είχα κάνει πριν από ένα χρόνο). Το αποτέλεσμα έγραφε υποψία ιογενούς προβολής hpv και μου σύστησαν να κάνω κολποσκόπηση για να δούμε κατά πόσο η υποψία ισχύει. Η ερώτησή μου είναι η εξής: υπάρχει πιθανότητα να έδειξε αυτή την υποψία λόγω λήψης κορτιζόνης για μεγάλο χρονικό διάστημα;
σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Έφη

Όχι, η παρουσία του ιού είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Μην ξεχνάτε ότι ο HPV είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος και μόνο.

Δείτε επίσης: