Τα προϊόντα που περιέχουν ασβέστιο ευνοούν τη σωστή ανάπτυξη του σκελετού στα παιδιά. Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη βοηθούν στην εξουδετέρωση των οξέων της οδοντικής πλάκας, που μπορούν να φθείρουν την αδαμαντίνη των δοντιών. Το μαύρο τσάι ενισχύει τη συγκέντρωση. Οι σοκολάτες βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών….

Αλήθεια ή ψέμα;

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δύο πρώτοι ισχυρισμοί θεωρούνται αληθείς και εγκρίνονται προς χρήση στα προϊόντα, ενώ οι δύο τελευταίοι δεν εγκρίθηκαν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες τροφίμων. Συγκεκριμένα, στην αρχή του νέου χρόνου η λίστα των εγκεκριμένων ισχυρισμών θα υιοθετηθεί επισήμως από τις χώρες της Ε.Ε και οι εταιρείες θα έχουν 6 μήνες στη διάθεσή τους για να αποσύρουν τους απορριφθέντες ισχυρισμούς από τις ετικέτες και τις διαφημίσεις των προϊόντων τους.

Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις με ισχυρισμούς υγείας κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις οποίες προς το παρόν έχουν εγκριθεί περίπου 200, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ήδη αναφέρθηκαν. Περίπου 2.000 ισχυρισμοί υγείας περιμένουν να αξιολογηθούν από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή (EFSA), ενώ οι ισχυρισμοί για τα φυτά και τα βότανα προς το παρόν έχουν «παγώσει» και δεν αξιολογούνται.