Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ίσως ζητήσουν, από 30.000 γυναίκες την αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους από σιλικόνη της εταιρείας PIP, μετά την εμφάνιση περιπτώσεων καρκίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Liberation». Κι επειδή πρόκειται για μια επείγουσα υγειονομική κατάσταση, το κόστος της αφαίρεσης των προβληματικών ενθεμάτων θα καλυφθεί από τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το υλικό των εμφυτευμάτων ήταν μη εγκεκριμένο και μάλιστα δεν μιλάμε για ιατρική σιλικόνη, αλλά για φθηνότερη βιομηχανική που ενδέχεται να προκαλέσει πέρα από φλεγμονές και καρκίνο.

«Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί 8 περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα», ανακοίνωσε ο Ζαν-Ιβ Γκραλ, εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας. Μία μάλιστα από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και αυτή λεμφώματος μαστού (πολύ σπάνια περίπτωση) και κατέληξε σε θάνατο της ασθενούς. Όλες οι γυναίκες που έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα της εν λόγο εταιρείας πρέπει να επισκεφτούν άμεσα τον πλαστικό χειρουργό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε και μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 2.000 αγωγές από γυναίκες που χρησιμοποίησαν εμφυτεύματά της.