Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Georgetown υποστηρίζουν ότι ο βελονισμός πράγματι ανακουφίζει από το στρες. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν σε ομάδες πειραματόζωων επί 14 ημέρες, αυτή η αρχαία θεραπευτική τεχνική φαίνεται ότι όντως επιδρά θετικά στη μείωση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης (του νευροπεπτιδίου NPY) που εκκρίνεται από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα σε καταστάσεις στρες.

Η έρευνα διεξήχθη σε τέσσερις ομάδες ποντικών επί 14 μέρες, Η πρώτη ομάδα ήταν η ομάδα ελέγχου – δεν υποβλήθηκε σε στρες ούτε σε βελονισμό. Η δεύτερη ομάδα υποβλήθηκε σε στρες για μια ώρα την ημέρα, αλλά δεν έκανε βελονισμό. Η τρίτη υποβλήθηκε σε στρες και έλαβε εικονικό βελονισμό, ενώ η τέταρτη υποβλήθηκε σε στρες και σε βελονισμό.

Το σημείο βελονισμού που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται ότι προσφέρει ανακούφιση από πολλές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένου και του στρες. Στο πείραμα διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα του NPY μειώθηκαν σχεδόν στο επίπεδο των τιμών του νευροπεπτιδίου που είχαν τα πειραματόζωα που δεν είχαν υποβληθεί σε στρες.