Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο των νεύρων που προκαλείται από ορισμένα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της χημειοθεραπείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Acupuncture in Medicine, έξι ασθενείς με περιφερική νευροπάθεια εξαιτίας της αντικαρκινικής θεραπείας που ακολουθούσαν, υποβλήθηκαν σε συνεδρίες βελονισμού για ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν με βάση τις εξετάσεις των ασθενών, καθώς και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων ότι ο πόνος είχε υποχωρήσει στους πέντε από τους έξι ασθενείς, μετά από την περίοδο των τριών μηνών. Επίσης, οι εξετάσεις έδειξαν βελτίωση όσον αφορά την ταχύτητα και την ένταση των νευρικών ώσεων στους πέντε από τους έξι ασθενείς.

Συγκριτικά η βελτίωση της κατάστασης των νεύρων στους ασθενείς της ομάδας ελέγχου στους οποίους δεν έγινε βελονισμός ήταν λιγότερο ελπιδοφόρος. Μόνο σε ένα ασθενή παρατηρήθηκε βελτίωση στην ταχύτητα των νευρικών ώσεων και μόλις σε δυο ασθενείς παρατηρήθηκε βελτίωση στην ένταση των νευρικών ώσεων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους είναι ενθαρρυντικά.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: