Προσφορά

Δωρεάν διάθεση

Τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της κοινωνίας και της εποχής, εφαρμόζουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με στόχο την ενίσχυση των ευπαθών και αδύναμων οικονομικών κοινωνικών ομάδων. Καθημερινά, μετά τις 22.00, προσφέρουν δωρεάν τα προϊόντα ημέρας που έχουν περισσέψει, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα της γειτονιάς τους και στο τηλ.: 210-28.96.400.
Δράσεις

«Ο εγκέφαλος, οι αισθήσεις και η αντίληψη»

Από την 1η Μαρτίου οι επισκέπτες της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα, ακολουθώντας τη νέα ειδική διαδρομή «Ο εγκέφαλος, οι αισθήσεις και η αντίληψη» να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί η αίσθηση της αφής, της ακοής και της όρασης, να παίξουν με οπτικές ψευδαισθήσεις και να γνωρίσουν τις ιδιότητες του ματιού και του εγκεφάλου. Τέλος, θα ανακαλύψουν πώς μοιάζουν τα νευρικά κύτταρα και πώς αναπτύσσεται το νευρικό σύστημα του εμβρύου κατά τη διάρκεια της κύησης.
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11). Τηλ.: 210-94.69.600. Είσοδος ελεύθερη: Δευτέρα 12 Μαρτίου (17:00 – 18:30) και Παρασκευή 16 Μαρτίου (16:30 – 18:00). Με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαρτίου.
Διαλέξεις

Ένα λεξικό για τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει κύκλο συναντήσεων στις 1, 8, 22, 29 Μαρτίου (18:00 – 20:00) με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου με θέμα «Ένα λεξικό για τη Σύγχρονη Ελληνική Δημιουργία. Από το Α έως το Ω». Οι συναντήσεις θα προσφέρουν μια αρχειοθετική ματιά σε ό,τι μας χαρακτηρίζει ως λαό και σε ό,τι αυτό σημαίνει στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου.
Info: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφ. Δούκα 4 (Νέα Αίθουσα Διαλέξεων, 5ος όροφος). Δηλώσεις συμμετοχής: 210-72.28.321-3, www.cycladic.gr. Κόστος συμμετοχής: Κύκλος 4 συναντήσεων: 40Ε, Μεμονωμένη διάλεξη: 15Ε. Η κράτηση θέσης εξασφαλίζεται με την εξόφληση των διδάκτρων έως και την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη κάθε προγράμματος.
Σεμινάρια

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί

Το Μουσείο Κοσμήματος, υπηρετώντας την διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, οργανώνει κύκλο μαθημάτων ελληνικού παραδοσιακού χορού για ενήλικες, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ελληνική παράδοση μέσα από παραδοσιακούς χορούς διαφορετικών περιοχών την Ελλάδας. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.
Info: Μουσείο Κοσμήματος «Ηλία Λαλαούνη», Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη. Τηλ.: 210-92.21.044, 92.27.260, 92.39.260 & 92.39.709. Μαθήματα: Σάββατο 3, 10, 17 Μαρτίου. Ώρα: 12.30-14.30. Συμμετοχή για όλο τον κύκλο: 60Ε.
Θέατρο

«Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι»

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, όταν όλοι κοιμόντουσαν, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του οι τρεις Μοίρες. Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του. Το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας και παρουσιάζει κάθε Σάββατο (στις 17:30) το παραμύθι «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι». Η παράσταση, που απέσπασε τιμητική διάκριση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική λαϊκή παράδοση.
Info: Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, Πλατεία ΗΣΑΠ, Νέο Φάληρο. Πληροφορίες, κρατήσεις: 210-48.16.200. Εισιτήριο: 7Ε.
Κέρκυρα

Καρναβάλι 2012

Σκέφτεστε ακόμα που να περάσετε το 3ήμερό σας; Μια καλή επιλογή είναι να περάσετε μια βόλτα από την Κέρκυρα και να απολαύσετε το Κερκυραϊκό Καρναβάλι, οι εκδηλώσεις του οποίου κορυφώνονται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη «Μεγάλη καρναβαλική πομπή» με θέμα: «Όλοι στον Γάμο του Καραγκιόζη!». Καλό σας ξεφάντωμα!
Info: http://www.corfuland.gr/index.php





Βιβλίο

Pilates: οι βασικές αρχές
Τα πρώτα βήματα άσκησης και στο σπίτι με τη μέθοδο του Joseph Pilates
Trevor Blount, Eleanor McKenzie, εκδόσεις Κωστόπουλος Κ., 15,76Ε

Τα τελευταία χρόνια το Pilates αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Προσελκύει όλο και πιο πολλούς οπαδούς επειδή τα ευεργετικά του αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το βιβλίο αυτό εστιάζει στη βασική αρχή του Pilates που διέπει όλες τις ασκήσεις του: τη σταθεροποίηση του κέντρου. Ακόμη και στις πιο προχωρημένες ασκήσεις βασική αρχή παραμένει το ισχυρό, σταθερό κέντρο του σώματος. Το βιβλίο περιέχει εικόνες βήμα-βήμα και χρήσιμες συμβουλές για να ασκηθούμε στο σπίτι.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.