Τελικά αυτή η ατάκα μάλλον δεν αποτελεί δικαιολογία… Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες είναι πιο πιθανό να έχουν και σεξουαλικά προβλήματα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Pavia μελέτησαν ένα δείγμα 100 γυναικών μέσου όρου ηλικίας 40 ετών. Οι περισσότερες υπέφεραν από ημικρανίες, ενώ οι υπόλοιπες από άλλους τύπους κεφαλαλγίας.

Με βάση τις απαντήσεις τους σε σχετικά ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή, το 91% φάνηκε να έχει προβλήματα πέραν του φυσιολογικού. Το 20% των γυναικών είχαν υποτονική λίμπιντο το οποίο τους προκαλούσε στρες και ένταση, ενώ το 17% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν ερωτική διάθεση, αλλά αυτό δεν τους δημιουργούσε ένταση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι άνθρωποι με πονοκεφάλους συχνά έχουν διαταραχές της διάθεσης όπως κατάθλιψη και ανησυχία οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανοποίηση, ενώ ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή για την κεφαλαλγία μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine.