Οι γυναίκες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο βιώνουν μια μάλλον απρόσμενα ευχάριστη κατάσταση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Sexual and Relationship Therapy»: Έχουν οργασμούς, ιδιαίτερα όταν εκτελούν ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί, το σκαρφάλωμα, η ποδηλασία ή όταν κάνουν ασκήσεις με βάρη.

Αν και η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1953, ελάχιστα είναι γνωστά για τους οργασμούς που προκαλούνται από την άσκηση, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Για να καλύψουν τα κενά γνώσης, οι ερευνητές συζήτησαν διεξοδικά με 370 γυναίκες ηλικίας 18-63 ετών οι οποίες δήλωσαν ότι είχαν βιώσει σεξουαλική ευχαρίστηση την ώρα της άσκησης. Διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισές είχαν βιώσει οργασμό την ώρα της άσκησης περισσότερες από δέκα φορές, καθώς και ότι η πλειονότητα αυτών δεν είχε ερωτικές φαντασιώσεις εκείνη τη χρονική στιγμή. Επίσης, το ένα πέμπτο των γυναικών είπαν ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν την εμπειρία.

«Τα στοιχεία αυτά είναι ενδιαφέροντα, επειδή υποδηλώνουν ότι ο οργασμός δεν είναι απαραίτητα σεξουαλική εμπειρία και μπορούν επίσης να μας μάθουν περισσότερα για τις σωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτόν», δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια Debby Herbenick από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.