Το ιστορικό τους καταγράφει μια ατελείωτη λίστα από συγκλονιστικές επιστημονικές ανακαλύψεις και καινοτομίες που άλλαξαν το μέλλον της κοσμετολογίας αλλά και τις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού. Γι’ αυτό λοιπόν πάντα είχα την περιέργεια να γνωρίσω ή τουλάχιστον να επισκεφθώ τα ερευνητικά κέντρα της L’Oreal. Ενός κολοσσού που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής και που κάτω από την ομπρέλα του βρίσκονται μια πλειάδα από αξιόλογες και πασίγνωστες μάρκες, από την επιλεκτική αγορά και από την ευρεία.





Όταν λοιπόν μου έστειλαν το δελτίο τύπου για το νέο παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο για τα μαλλιά της L’Oreal το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της L’Oreal, μια επένδυση 100.000.000 ευρώ και βρίσκεται στο Παρίσι – Saint-Ouen, σε έναν χώρο υψηλής και λειτουργικής αισθητικής 25.000m², όπου φιλοξενεί 500 εργαζόμενους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι χημικοί, φυσικοχημικοί, οπτικοί, επιστήμονες υλικών, μετρολόγοι, ειδικοί στην πληροφορική και τους υπολογιστές και στατιστικολόγοι.





Εκτός από την άψογη τεχνογνωσία όμως, το κέντρο διαθέτει υψηλής τεχνολογίας εργαλεία, όπως για παράδειγμα ρομπότ που μιμούνται εφαρμογές προϊόντων στα μαλλιά ή ετοιμάζουν συνθέσεις που εξοικονομούν χρόνο, πρωτότυπα ψηφιακά εργαλεία.





Τα προγράμματα Έρευνας & Καινοτομίας του Κέντρου θα αφορούν αποκλειστικά στην επαγγελματική φροντίδα μαλλιών, δηλαδή βαφή, φροντίδα μαλλιών (σαμπουάν, conditioners), στάιλινγκ και τεχνικές για λείανση ή για μπούκλες. Κάτι μου λέει ότι θα δούμε σύντομα νέα προϊόντα, νέες συνθέσεις που θα μας εκπλήξουν. Η προσμονή είναι μεγάλη.





Σύμφωνα με τον κ. Jean-Paul Agon, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της L’Oréal: «Το ερευνητικό κέντρο του Saint Ouen αποτελεί παράδειγμα της στρατηγικής μας που στοχεύει στο να καταστεί η ομορφιά παγκόσμια με βάση τη βαθιά κατανόηση των αναγκών και προσδοκιών των καταναλωτών ώστε να προσφέρουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στη διαφορετική νοοτροπία, τις συνήθειες ομορφιάς και την αγοραστική δύναμη των ανδρών και γυναικών.»