Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η κατσαρίδα» στο θέατρο «Αθηνών» για την Τετάρτη 2 Μαΐου. Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook Vita.gr και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Δευτέρα 30 Απριλίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

Δωρεάν προσκλήσεις

«Η κατσαρίδα» συνεχίζει…

Η γνωστή μας ύποπτη και ατίθαση «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στο θέατρο «Αθηνών», όπου θα φιλοξενείται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Αυτή τη φορά, ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Μακαλιάς, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν μια νέα εκδοχή του έργου και να αφηγηθούν με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους και με ελάχιστα σκηνικά, την ιστορία της Ιωάννας, μιας μικρής, κόκκινης και εξόριστης κατσαρίδας, η οποία ονειρεύεται να ανέβει στο φεγγάρι. Οι δυο ηθοποιοί επιλέγουν να δώσουν μια διαφορετική ερμηνεία του έργου, πιο ελπιδοφόρα, ανατρεπτική, ώριμη και αιχμηρή. Χωρίς να χάνει κανένα ίχνος του χιούμορ του, το έργο προκαλεί να κάνουμε μια «βουτιά» μέσα μας και να ανακαλύψουμε το πιο ζωντανό κομμάτι μας, αυτό που ονειρεύεται.
Info: Θέατρο «Αθηνών», Βουκουρεστίου 10. Τηλ.: 210-33.12.343. Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη 21:15. Εισιτήρια: 18Ε, 15Ε (φοιτητικό). Διάρκεια: 80’ (χωρίς διάλειμμα)
Εθελοντισμός

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων

Στις μέρες μας ο εθελοντισμός, πέρα από ψυχική ανάγκη, είναι και τρόπος αντίστασης και εξέλιξης, γι’ αυτό η ΕΛΙΞ, επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD 2012 στην Ελλάδα, διοργανώνει δύο ξεχωριστές δράσεις ανοιχτές σε όλους:
*Σάββατο 21 Απριλίου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» ανταλλάξτε παιδικά βιβλία και προωθήστε τη δια-γενεακή επικοινωνία. Συνάντηση: Χώρος Στάθμευσης Carrefour, στις 16:00.
*Κυριακή 22 Απριλίου στο Εκπαιδευτικό & Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού (Στρατηγού Μακρυγιάννη 13) οι μικροί φίλοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος και της συμμετοχής στα κοινά. Διάρκεια: 10:00 – 13:00.
Info: ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, Βερανζέρου 15, Αθήνα. Τηλ.: 210-38.25.506, www.elix.org.gr.
Εναλλακτικά

Διεθνές συμβούλιο για το βελονισμό

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Βελονισμού πραγματοποιείται 24 – 27 Μαΐου στην Αθήνα. Έμφαση θα δοθεί στην δωρεάν ενημέρωση του κοινού με σχετικές ομιλίες, τις οποίες θα επακολουθήσουν δωρεάν θεραπείες, που θα αφορούν το άγχος, τη διακοπή του καπνίσματος, την αυχεναλγία, τη μείωση του βάρους και την κόπωση. Οι θεραπείες είναι ορισμένες σε αριθμό και θα εφαρμοστούν από επαγγελματίες γιατρούς-βελονιστές. Τέλος, θα λειτουργήσει έκθεση με προϊόντα βελονισμού (βελόνες, βιβλία, συσκευές ηλεκτροβελονισμού), φαρμακευτικά ή μη σκευάσματα υγείας (ομοιοπαθητικά, φυτικά, συμπληρώματα διατροφής), προϊόντα διατροφής (χυμοί, παιδικές τροφές), προϊόντα ομορφιάς (φυτικά καλλυντικά, laser) και προϊόντα τόνωσης (βιταμίνες, βιολογικά τσάγια).
Info: http://icmart2012.org/
Bazaar

Δίσκοι από την Archangel στο Κ44

Στις 21 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων και η Archangel Music τη γιορτάζει, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το ARK FESTIVAL και το ΤΩΡΑ K44 5ήμερο παζάρι δίσκων για τους λάτρεις της μουσικής. Αγοράστε τους αγαπημένους σας δίσκους, μπλουζάκια και αφίσες μέχρι τις 22 Απριλίου και διασκεδάστε στο κλείσιμο του bazaar με BBQ και Dj Set.
Info: Τώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι. Archangel Music, τηλ.: 210 684 4379. Είσοδος ελεύθερη.
Παραστάσεις

«Κήπος Στάχτες»

Πρόκειται για μία θεατρική μεταφορά της αυτοβιογραφικής τριλογίας του συγγραφέα Danilo Kis, με τον τίτλο «Το οικογενειακό μας τσίρκο». Ο Αντρέας Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με τις απώλειες του παρελθόντος για να ξαναβρεί τη ζωτική του δύναμη. Μέσα από το «άδειο» πια βελούδινο άλμπουμ του 20ου αιώνα, προσπαθεί να ξαναθυμηθεί τις φωτογραφίες που λείπουν. Η παράσταση παρουσιάζεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Κολωνό χτισμένο το 1925, που κατοικήθηκε μέχρι το 1970 και ξαναφτιάχτηκε για τις ανάγκες της παράστασης μετά από 40 χρόνια σχεδόν.
Info: Θυάμιδος 7, Κολωνός. Τηλ.: 6955-560.403. Παραστάσεις: Παρασκευή – Τρίτη από 30 Μαρτίου (στις 21:00). Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική η χρηματική συνεισφορά.

«Venison»

Ένας άντρας βρίσκεται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου τραυματισμένος. Μια νοσοκόμα του δίνει τις πρώτες βοήθειες. Ο άντρας χάνει τις αισθήσεις του και η νοσοκόμα τρέχει να φωνάξει βοήθεια. Η ομάδα «The Helter Skelter Company» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση «Venison» (σημαίνει «κρέας από κυνήγι») και αντλεί υλικά από τις Ευμενίδες του Αισχύλου και τον Ντοστογιέφκι, με σκοπό να παρακολουθήσει την πτώση ενός προσώπου από τον πολιτισμό προς τη βαρβαρότητα, από τον άνθρωπο στο κτήνος.
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206. Τηλ.: 210- 34.18.550. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (στις 21:30) έως τις 20/5. Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε.
Παιδί

Η Άνοιξη στο athensheart

Το εμπορικό κέντρο υποδέχεται την Άνοιξη με πλήθος δραστηριοτήτων και κέφι. Έως τις 28 Απριλίου κάντε στάση στο athensheart σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
*Το Σάββατο 21 Απριλίου (11:00-14:00) τα παιδιά μαθαίνουν και δημιουργούν, φτιάχνοντας εντυπωσιακά παζλ, αλλά και πολύχρωμες πλαστελίνες μεταμορφώνονται σε ότι λαχταρούν τα παιδιά.
*Το Σάββατο 28 Απριλίου (11:00-14:00) τα παιδιά κατασκευάζουν μελισσάκια σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, ενώ στο face painting, μάγουλα και χέρια στολίζονται με σχέδια.
Info: Εμπορικό Κέντρο athensheart, Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας. Διατίθεται parking (οι 2 πρώτες ώρες στάθμευσης είναι δωρεάν). Τηλ.: 210-34.14.105, www.athensheart.gr.
Κρήτη

«Δύο Θεοί»

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει στην Κρήτη την παράσταση «Δύο Θεοί». Το έργο εκτυλίσσεται στο μέλλον, με τους δύο ήρωες να βρίσκονται για κλεισμένοι σε ένα ίδρυμα, παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό στη χρήση κομπιούτερ. Είναι η ιστορία δύο φυλακισμένων που μέσα σε μια στιγμή θα απελευθερωθούν για πάντα. Το έργο, γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο «Κάρολος Κουν», ως το καλύτερο Ελληνικό θεατρικό έργο της χρονιάς, ενώ η παράσταση ήταν υποψήφια για το βραβείο σκηνοθεσίας Ελληνικού έργου, «Κάρολος Κουν».
Info: Παραστάσεις: Χανιά (Βενιζέλειο Ωδείο) – Τρίτη 24 Απριλίου (21:00), είσοδος: 15Ε, Τετάρτη 25 Απριλίου, είσοδος: 10Ε (για την παράσταση στις 18:00), 15Ε (για την παράσταση στις 21:00), Ρέθυμνο (Σπίτι Πολιτισμού) – Πέμπτη 26 Απριλίου (21.00), είσοδος: 15Ε.
Βιβλίο

Καρδιά: Έμαθες; Σώθηκες!
Σύγχρονες μέθοδοι για να αποφύγετε τις εγχειρήσεις καρδιάς
Βασίλης Σπανός, εκδόσεις Διόπτρα, 12Ε

Είναι επικίνδυνη η στεφανιογραφία; Πόσα χρόνια διαρκεί το bypass; Με ποιο τρόπο το μπαλονάκι ανοίγει την αρτηρία; Πόσο συχνή είναι η επαναστένωση μετά από τοποθέτηση stent; Το βιβλίο αυτό εξηγεί τη νόσο που προσβάλλει τις αρτηρίες της καρδιάς και μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, με ιδιαίτερη αναφορά στις μη-χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς, που μπορούν να μας σώσουν από το έμφραγμα, αν αναγνωρίσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια. Προσφέρει εύκολη κατανόηση ενός δύσκολου θέματος, με πολύτιμες πληροφορίες που μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.