Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δοκιμάζουν σε ασθενείς με κατάθλιψη ένα επίθεμα που διοχετεύει ρεύμα και το οποίο βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που ονομάζεται Neurosigma η οποία αρχικά δοκιμάστηκε σε ασθενείς με επιληψία. Τυχαία, όμως, παρατηρήθηκε ότι η δράση της στη διάθεση είναι σημαντική και έτσι οι ερευνητές τη δοκίμασαν σε 11 ασθενείς με σοβαρή κατάθλιψη που δεν ανταποκρίνονταν στην αγωγή με αντικαταθλιπτικά.

Η συσκευή περιέχει ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με μια γεννήτρια στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου το οποίο φοράει ο ασθενής στη μέση του. Στη διάρκεια της έρευνας οι ασθενείς φορούσαν το επίθεμα επί οχτώ ώρες κάθε νύχτα για οχτώ εβδομάδες.

Μετά τις δυο εβδομάδες ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων τους ενώ στις οχτώ εβδομάδες ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων τους κατά 50%. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει όσους ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, αλλά τονίζουν ότι πρόκειται για μια προκαταρκτική και μικρή έρευνα τα συμπεράσματα της οποίας θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε επόμενες μελέτες με περισσότερα άτομα.