Υλικά

  • Για τον κιμά: ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός
  • (προαιρετικά) επιπλέον 200 γρ. κιμάς αρνίσιος (από ζυγούρι) για περισσότερη νοστιμιά
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. Quaker
  • ½ ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο με 3/5% λιπαρά
  • ½ ποτήρι κρασιού κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού κύμινο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Υλικά για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας: 2 κονσέρβες τομάτα κονκασέ
  • 1 βάζο μέτριο με λιαστές τομάτες σε λάδι
  • ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • πιπέρι

ΕκτέλεσηΓια τη ζύμη του κιμά για τα σουτζουκάκια

* Σε ένα μπολ μουσκέψτε το Quaker με το γάλα και το κρασί

* Λιώστε το βούτυρο

* Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και ανακατέψτε ελαφρά

* Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το μουσκεμένα Quaker

* Ζυμώστε πολύ καλά και σχηματίστε σουτζουκάκια

* Ανάψτε και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190-200ο C

* Λαδώστε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και βάλτε τα σουτζουκάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήστε για 25 λεπτά

Για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας

* Ρίξτε τη λιαστή τομάτα μαζί με το λάδι στο μίξερ έως ότου γίνει πολτός

* Σε ένα μέτριο σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε ελαφρά

* Προσθέστε την τομάτα κονκασέ, τον πολτό της λιαστής τομάτας και το φύλλο δάφνης

* Συμπληρώστε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό και βράστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα

* Ανακατέψτε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει

* Όταν τα σουτζουκάκια είναι έτοιμα, ρίξτε τη σάλτσα στο ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία

* Τέλος, σερβίρετε τα μαζί με τη σάλτσα τους και συνοδέψτε τα με ρύζι ή πουρέ ή τηγανητές πατάτες

Δείτε επίσης: