1. Beauty Sleep. Δεν υπάρχει κανένα μέικ απ που μπορεί να αντικαταστήσει το ξεκούραστο βλέμμα και τη φρέσκια όψη μετά από έναν καλό ύπνο. Κοιμηθείτε 7-8 ώρες το προηγούμενο βράδυ, ή αν μπορείτε, το μεσημέρι της παραμονής.
  2. Στιγμιαία περιποίηση λάμψης. Το πρωϊ της παραμονής, μετά τον συνήθη καθαρισμό, κάντε απολέπιση (δείτε τα σωστά βήματα στο προηγούμενο post) και έπειτα απλώστε μια ενυδατική μάσκα.
    Mάσκα για πλούσια ενυδάτωση, Μasque Confort, της Lierac
  3. Πίνετε αρκετό νερό. Το αλκοόλ που θα καταναλώσετε μπορεί πολύ εύκολα να αφυδατώσει τον οργανισμό, αν δεν πίνετε παράλληλα νερό. Έτσι, αφενός δε θα ζαλιστείτε και αφετέρου το δέρμα σας θα παραμείνει απαλό.
  4. Τέλεια βάση. Για ένα σωστό μακιγιάζ, απλώστε το μέικ απ σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα με τα δάχτυλά σας. Έτσι θα πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και θα απλωθεί καλύτερα. Για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, μην ξεχάσετε να απλώσετε highlighter στα μάγουλα, τη μύτη και το κόκαλο των φρυδιών.
    Ηighlighter High Beam, της Benefit (στα Sephora) και highlighter CkOne Liquid Bronzer (στα Notos Galleries)
  5. Ντεμακιγιάζ. Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά τα πάρτι, πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείτε το μέικ απ σας, έστω με κάποιο μαντηλάκι καθαρισμού. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ θα μπλοκάρουν τους πόρους σας και -στην καλύτερη περίπτωση- θα ξυπνήσετε την επόμενο πρωϊ με θαμπή και άτονη επιδερμίδα. Στη χειρότερη, θα… υποδεχτείτε κάποιο σπυράκι.
  6. Φροντίδα χειλιών. Το κρύο σε συνδυασμό με το αλκοόλ ενδέχεται να αφυδατώσουν τα χείλη σας. Για να τα προστατέψετε αλλά και να τα διατηρήτε αψεγάδιαστο το λουκ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, φυλάξτε στο τσαντάκι σας ένα ενυδατικό κραγιόν ή λιπ γκλος.
    Κραγιόν Colour Elixir Lipstick της Max Factor (No 715)

Καλή Χρονιά!