Συχνά στο ψυγείο μας βρίσκουμε μισογεμάτα μπουκάλια κρασί, τα οποία τελικά αναγκαζόμαστε μετά από ένα διάστημα να πετάξουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Μια ιδέα είναι να φτιάξουμε με το παλιό κρασί ξίδι. Ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι λίγο ξίδι, το κλείνουμε καλά και το φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος. Μερικές εβδομάδες μετά θα έχουμε ξίδι με το άρωμα του συγκεκριμένου κρασιού. Εναλλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε με το κρασί που περίσσεψε μερικές παγοθήκες και να τις βάλουμε στην κατάψυξη. Έτσι, κάθε φορά που θα χρειαζόμαστε κρασί για τη μαγειρική μας, δεν έχουμε παρά να ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας ένα παγάκι.
Τι να κάνω με το κρασί που περίσσεψε;
Συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία, την ομορφιά μας -και όχι μόνο- θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε χρόνο.