Εάν θέλουμε η επιδερμίδα μας να λάμπει από υγεία, τότε πρέπει να τρώμε καθημερινά τουλάχιστον τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα, το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Σκοτίας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το χρώμα της επιδερμίδας μετά από συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε ένα πιο βαθύ φυσικό κιτρινοκόκκινο χρώμα του δέρματος. Υπολόγισαν μάλιστα ότι 2,9 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως για μια περίοδο 6 εβδομάδων ήταν αρκετές ώστε να χαρίσουν μια λάμψη υγείας στην επιδερμίδα, ενώ με 3,3 μερίδες ημερησίως η όψη των συμμετεχόντων ήταν επιπλέον και πιο ελκυστική.

Επομένως, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών -συμπεριλαμβανομένων του καρότου, λάχανου και του ακτινίδιου- εκτός από καλό για την υγεία μας φαίνεται ότι χαρίζει και φυσική λάμψη στο δέρμα. Η επίδραση αυτή αποδίδεται στα καροτενοειδή των φρούτων και των λαχανικών, όπως η β-καροτίνη και το λυκοπένιο.