Η 25χρονη επιστήμονας Ελένη Αντωνιάδου η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA αναδείχθηκε «γυναίκα της χρονιάς», κερδίζοντας το βραβείο «2013 FDM Everywoman In Technology Awards». Πρόκειται για ένα θεσμό που καθιερώθηκε πριν δυο χρόνια για να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Η κ. Αντωνιάδου είναι ειδικός στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, ενώ ο κλάδος στον οποίο εξειδικεύεται είναι η ανάπτυξη τεχνητών οργάνων. Μάλιστα είναι αισιόδοξη ότι μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια ενδεχομένως θα είναι δυνατό να έχουμε στη διάθεσή μας τεχνητά όργανα βάζοντας ένα τέλος στην αγωνία όσων βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις οργάνων, αλλά και στο λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

Η κ. Αντωνιάδου είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιομηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα «The Lemelson-MIT» που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στη NASA πραγματοποιώντας ένα παιδικό της όνειρο, το οποίο όπως η ίδια ομολογεί, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει.

Εμείς την ευχαριστούμε που εν καιρώ κρίσης, αποδεικνύει έμπρακτα ότι τα καινοτόμα μυαλά μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να κερδίσουν διεθνή αναγνώριση.