Στριμωχνόμαστε σε ένα στενό δοκιμαστήριο, ζεσταινόμαστε, ιδρώνουμε, αισθανόμαστε δυσάρεστα, προβάρουμε τουλάχιστον δέκα μέχρι να βρούμε το κατάλληλο… Για να υποστηρίζει καλύτερα το στήθος, για να μην πονάει η πλάτη, για να μην κάνουμε κακό στο στήθος μας στη διάρκεια της γυμναστικής (αυτό το τελευταίο μάλιστα είχε φανεί και από παλαιότερη έρευνα). Ο λόγος για τα σουτιέν, η αγορά των οποίων έχει απασχολήσει τις περισσότερες γυναίκες από όταν μπήκαν στην εφηβεία.

Ο γάλλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Besancon Jean – Denis Rouillon, , ισχυρίζεται – μετά από σχετική έρευνα που έκανε σε 130 γυναίκες, με διαφορετικά μεγέθη μπούστου, για 15 χρόνια – ότι τα σουτιέν κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Συγκεκριμένα, η έρευνα του Καθηγητή – που είναι αθλητικός επιστήμονας – έδειξε ότι το σουτιέν μπορεί να εμποδίζει υποστηρικτικούς ιστούς του στήθους από το να αναπτυχθούν και ότι το στήθος θα μπορούσε τελικά να παραμένει πιο στητό εφόσον οι γυναίκες δεν φοράνε σουτιέν.

Ο καθηγητής ζήτησε από τις 130 αυτές γυναίκες να μην φοράνε σουτιέν για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, από λίγους μήνες μέχρι και μερικά χρόνια. Σε αυτό το διάστημα ο ίδιος έπαιρνε διάφορες μετρήσεις από το μπούστο τους. Επίσης, τους έθετε ερωτήσεις σχετικά με το αν ένοιωθαν πόνο στην πλάτη ή αν δυσκολεύονταν να εκτελέσουν τις καθημερινές τους δουλειές όταν δεν φορούσαν σουτιέν.

Με το τέλος της έρευνας, ο ίδιος δήλωσε: «Το σουτιέν πράγματι δεν χρειάζεται, ιατρικά και ανατομικά το στήθος δεν κερδίζει κάτι όταν το προστατεύουμε από τη βαρύτητα. Μάλιστα είναι πιθανό η μη χρήση του σουτιέν να βοηθά τα στήθη να κρατάνε καλύτερα το σχήμα τους, να βελτιώνει το δέρμα της περιοχής και να περιορίζει τον πόνο στην πλάτη. Παρ’ όλα αυτά βέβαια, η απόφαση μίας γυναίκας να φοράει ή όχι σουτιέν έχει να κάνει με τη δική της αίσθηση άνεσης και αισθητικής.»