Καλησπέρα, εδώ και τρεις μήνες προσπαθούμε με τον άνδρα μου για μωρό. Είχα μείνει έγκυος αλλά το έχασα με παλίνδρομη κύηση το Νοέμβριο. Έκανα εξετάσεις και τελικά είχα ουρεόπλασμα το οποίο θεραπεύτηκε με τη δεύτερη θεραπεία. Από τότε έχω σταθερό κύκλο 29 μέρες. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν μπορούμε να πιάσουμε μωρό το ίδιο εύκολα με την πρώτη. Πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις ή να συνεχίσω τις προσπάθειες γιατί είναι νωρίς. Και γενικά θα ήθελα να με βοηθήσετε για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνω. Είμαι 28 χρονών, δεν έχω στο ιστορικό μου καμία άλλη αποβολή, έκτρωση ή άλλο γυναικολογικό πρόβλημα μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο έκανα τεστ Παπ και υπέρηχο και ήταν όλα εντάξει.
ευχαριστώ
Βούλα

Αγαπητή Βούλα,
καταρχάς, πέρα από τις εξετάσεις που έκανες για την αποβολή που είχες πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και γονιδιακος έλεγχος θρομβοφιλιας γιατί η αποβολή που είχες μπορεί να οφείλεται σε αυτό και όχι στο ουρεόπλασμα.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα της σύλληψης όταν θα έχετε συμπληρώσει ένα έτος τακτικών επαφών και δεν έχεις μείνει έγκυος τότε υπάρχει λόγος για περισσότερες εξετάσεις. Αν κάτι τέτοιο όμως σε αγχώνει τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για περαιτέρω εξετάσεις από κοντά.