Ένας ψαράς στον ποταμό Νίγηρα τραβάει άδεια δίχτυα, ένα παιδί στο New Jersey χάνει το σπίτι του σε μια καταιγίδα, μια πολική αρκούδα επιβιώνει στους πάγους της Αρκτικής που λιώνουν και μια τίγρης κινείται στα απειλούμενα μαγκρόβια δάση της Ινδίας.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα της κλιματικής αλλαγής, που δυστυχώς πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί ένα πρόβλημα μεμονωμένο και ακαθόριστο, το οποίο δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα, και το οποίο ευτυχώς θα λύσουν οι επόμενες γενιές. Όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ και μπορεί εμείς να μην βιώνουμε το μέγεθός τους –από καθαρή τύχη-, ωστόσο υπάρχουν πολλοί άλλοι που καθημερινά ζουν με αυτές.

Σήμερα, λοιπόν, περισσότεροι από 1δισ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα πάρουν μέρος στην 43η επέτειο της Ημέρας της Γης, θέλοντας να πουν πώς τους έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή και τι κάνουν για να γίνουν μέρος της λύσης.
Μπείτε στη σελίδα www.earthday.org/2013/, διαβάστε μερικές από τις ιστορίες τους, δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξαν και ανακαλύψτε τα αμέτρητα πρόσωπα της κλιματικής αλλαγής.