Έκθεση

«That’s not an image»

Τρεις καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο Πάνος Παπαδόπουλος ασχολείται με τη ζωγραφική και το κολάζ. Τα έργα του συνδυάζουν την αισθητική του αφηρημένου εξπρεσιονισμού με την ζωγραφική που συναντά κανείς στους δρόμους της Αθηνάς. Στη νέα του δουλειά ο Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει έγχρωμες εικόνες από περιοδικά της δεκαετίας του ‘70 διπλωμένες με την τεχνική του Origami. Η δουλειά του Vassilis H. περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία με αναφορές στις τυπολογίες και την μορφολογία καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ου αιώνα.
Πού: CAN Christina Androulidaki Gallery, Αναγνωστοπούλου 42, Αθήνα. Tηλ.: 210-33.90.833. Πότε: 10/5-22/6. Εγκαίνια 10/5, στις 20:00.
Μουσική

Jazzical Ladies

Δυο θεατρίνες! Δύο σουμπρέτες, μοναδικές! Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, η Λούσα Μαρσέλλου και η Νάντια Μητρούδη, συνεργάζονται αρμονικά σε μια μουσική παράσταση γεμάτη μεράκι, φαντασία και χιούμορ. Με το ταλέντο και τον αυθορμητισμό των παλιών θεατρίνων, που όργωναν την Ελλάδα, τα δυο κορίτσια ξεκινούν το ταξίδι τους από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνουν μέχρι το σήμερα με τραγούδια που αγαπήθηκαν στο μουσικό θέατρο και τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, συνδυάζοντας τα με χιουμοριστικά και θεατρικά σκετς μιας άλλης αλλά και… μιας νέας εποχής!
Πού: Mike’s Irish Bar, Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών. Κρατήσεις: 210-77.76.797. Πότε: 11/5, στις 22:00.
Είσοδος: 10Ε με μπύρα ή κρασί.
Ψυχολογία

«Δέσμευση και επιθυμία»

Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι συνθλίβονται ανάμεσα στις σειρήνες της επιθυμίας αφ’ ενός και σε μια καθημερινότητα που αφαιρεί κάθε μυστήριο από τις σχέσεις αφ’ ετέρου. Υπάρχει διέξοδος που να αρνείται αυτόν τον διχασμό; Υπάρχει ελπίδα να μετακινηθούμε από τον καταναγκαστικό γάμο στην απελευθέρωση της σχέσης; Απαντήσεις φιλοδοξεί να δώσει το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Δέσμευση και επιθυμία». Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο: mazikehoria@gmail.com.
Πού: Μουσείο Κοσμήματος Η. Λαλαούνη – Καρυάτιδων & Καλλισπέρη, σταθμός Μετρό Ακρόπολη
Πότε: 1η Ιουνίου, 10:30-14:30.
Ομιλία

Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός είναι δόσιμο χωρίς προϋπολογισμούς, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς διεκδικήσεις. Είναι το αντικλείδι σε μιαν εποχή κατακράτησης και αποκλεισμού, σ’ έναν αιώνα απομόνωσης και αποθέωσης της φιλαυτίας και της ατομικότητας. Ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου, παιδίατρος, μέλος των Γιατρών του Κόσμου και εθελοντής παιδίατρος στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και του Ελαιώνα της Θήβας, μιλάει για τον εθελοντισμός ως μια ισόβια στάση του βίου μας, την υπέρτατη ευθύνη.
Πού: Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.13.739. Πότε: 15/05, στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

«Κριτική Θεωρία της Τεχνολογίας»

«Κριτική Θεωρία της Τεχνολογίας: Πλευρές της ‘συζήτησης’ για το τεχνολογικό φαινόμενο από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα» είναι ο τίτλος παρουσίασης με ομιλητή τον Χαράλαμπο Κόκκινο, η οποία πραγματοποιείται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδο στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Διασταυρώσεις».
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Τηλ. (για κράτηση θέσης): 210-94.69.631 & 632. Πότε: 16/05, στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Bazaar

«Εκποίηση – παζάρι βιβλίου Θράκης»

Η μεγαλύτερη εκδήλωση βιβλίου στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Θράκη. Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 500.000 βιβλία, διαθέτουν στο κοινό ολόκληρης της Θράκης 500.000 βιβλία, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%, ξεκινώντας από 0,50 λεπτά. Τα προσφερόμενα βιβλία κατά κανόνα δεν βρίσκονται πια στα βιβλιοπωλεία.
Πού: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Flamingo, 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Πόρτο Λάγος. Πότε: 13/5 – 1/6. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00 -21:00, Σάββατα 9:00-20:00, Κυριακή & Αργίες κλειστά. Είσοδος ελεύθερη. Δωρεάν parking. Περισσότερα στο www.esebe.gr.
Βιβλίο

«Έξυπνες πόλεις»,
Αλέξανδρος Μπρεγιάννης, εκδόσεις Ιβίσκος, 12Ε

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσουμε μέσα από σύντομες ιστορίες πώς μερικές πόλεις του κόσμου αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Πρόκειται ουσιαστικά για βιώσιμες και ρεαλιστικές πολιτικές που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, γνωρίζοντας πως η αντιστροφή της πορείας στην οποία βαδίζει ο πλανήτης βρίσκεται στα χέρια των τοπικών κοινωνιών και των ενεργών πολιτών που αποφασίζουν να δράσουν και να σηκωθούν από τον καναπέ τους. Ας κάνουμε την αρχή!
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.