Μία πρωτότυπη εφεύρεση που πωλείται στα Sephora του εξωτερικού βρίσκει αμέσως όχι μόνο το μέικ απ που μας ταιριάζει αλλά και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για τη δημιουργία της ιδανικής βάσης μακιγιάζ. Η συσκευή λέγεται Color IQ system και ανήκει στην εταιρεία PANTONE. Ιδού:


Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία έφτιαξε ένα χρωματο-φασματογράφο, ένα μηχάνημα για τους σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, προκειμένου να βρίσκουν ποια χρώματα ταιριάζουν σε ένα χώρο. Κάνοντας μικρές αλλαγές στην κατασκευή της συσκευής έχουμε το τέλειο εργαλείο μακιγιάζ.

Πώς δουλεύει: Η πωλήτρια πλησιάζει τη συσκευή σε καθαρό λαιμό, ζυγωματικά και μέτωπο. 9 διαφορετικοί αισθητήρες εντοπίζουν όχι μόνο την απόχρωση της επιφάνειας του δέρματος αλλά και τη χροιά που έχει κάτω από αυτή. Μετά από διάφορους υπολογισμούς, το σύστημα αποκαλύπτει τον «κώδικα» (έτσι τον χαρακτηρίζει) του τόνου της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια, η πωλήτρια περνάει τα στοιχεία μας σε ένα application στο ipad, το οποίο βγάζει όλους τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς που μας ταιριάζουν. Voila! Ποτέ πια πεταμένα λεφτά για το μακιγιάζ μας.

(Η Sephora Ελλάδας θα το φέρει στα καταστήματα το 2015, μέχρι τότε υπομονή, και… επιλογές προσεχτικές)