Stand Up Comedy


Ο βραβευμένος Ελληνο-Καναδός ηθοποιός και κωμικός της Stand Up Comedy, Angelo Tsarouchas, με καταγωγή από τη Σπάρτη, μετά από μία σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων στο Φεστιβάλ Κωμωδίας του Σύδνεϋ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική Stand Up Comedy παράσταση, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου (στις 21:00). Για τους λάτρεις της Stand Up Comedy, ο ηθοποιός θα κάνει ένα Master Class (στα αγγλικά) την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (στις 17:00).
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210-34.18.550, www.mcf.gr. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-34.18.579, Δευ- Παρ: 11:00 – 14:00 Ελεύθερη είσοδος στο Masterclass. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος εισιτηρίου για την παράσταση: Εισιτήρια: 10€.

Σεμινάριο τεχνικής Alexander


Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνει σεμινάριο τεχνικής Alexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Η τεχνική Alexander είναι μια διδασκαλία που συμβάλλει στην εξέλιξη και ωρίμανση της ανθρώπινης κίνησης, αντίληψης και έκφρασης. Το σεμινάριο έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις συνήθειες που περιορίζουν την έκφρασή μας και μας καταπονούν όταν καθόμαστε, στεκόμαστε και κινούμαστε, καθώς και την προέλευση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την απόδοσή του και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινότητά του.
Info: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, http://polychorosket.gr/ Διάρκεια σεμιναρίου: Σάββατο 7/12 : 11:00 – 16:00, Κυριακή 8/12 : 11:00 – 16:00. Κόστος συμμετοχής για όλο το διήμερο: 50 ευρώ. Αιτήσεις συμμετοχής στο: info@polychorosket.gr και στο: 213-00.40.496 (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)

«Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!»

Η «ΕΔΡΑ» μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου υλοποιεί το πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η γνωριμία με τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και οι χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, η βιολογική καλλιέργεια είναι μερικά από τα θέματα των δραστηριοτήτων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η σύνδεση της τροφής με τη γη, η θεραπευτική επαφή με τη φύση και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν κηπουροί και στην πόλη.
Info: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Κτίριο Natura. Κάθε Κυριακή, στις 11.00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: κα. Μαριτίνα Κονταράτου (210-59.01.243, 6942-056.334, arts.edra@gmail.com). Περισσότερα εδώ.

Athens Photo Festival 2013
Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, κορυφώνεται με το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα. 25 εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 20 χώρες και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.
Info: «Τεχνόπολις» ∆ήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Έως 20 Νοεμβρίου. Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων εδώ.

Βιβλίο

Ατζέντα Κοέλο 2014 – «Να μοιράζεσαι», Πάουλο Κοέλο
«Τι είναι όμως η γνώση;». «Δεν είναι η απόλυτη αλήθεια για τη ζωή και το θάνατο, αλλά αυτό που μας βοηθά να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Δεν είναι η ευρυμάθεια που προσφέρουν τα βιβλία, η οποία χρησιμεύει για να τροφοδοτεί ατέρμονες συζητήσεις για όσα συνέβησαν ή θα συμβούν, αλλά η σοφία που υπάρχει στην καρδιά των καλοπροαίρετων ανδρών και γυναικών». Μια εντυπωσιακή ατζέντα με αποφθέγματα του αγαπημένου συγγραφέα για να καταγράφετε όσα δεν πρέπει να ξεχάσετε.