Η προσποίηση στο σεξ δεν κάνει καλό στη σχέση για πολλούς λόγους, λένε οι επιστήμονες. Ένας από αυτούς –σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας- είναι ότι οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμό έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στην απιστία.

Οι ερευνητές μελέτησαν 138 φοιτήτριες και 121 φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονταν σε σχέση. Στόχος τους ήταν να διερευνήσουν το κατά πόσο οι άνθρωποι που ικανοποιούνται σεξουαλικά στο πλαίσιο της σχέσης τους, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν πιστοί.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι μια στις 5 γυναίκες προσποιείται οργασμό, ενώ στην περίπτωση των ανδρών αυτό συμβαίνει μια στις 20 φορές. Παράλληλα, μια στις έξι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε ότι είχε απατήσει τον σύντροφό της. Το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο στους άνδρες, με το 26% των ερωτηθέντων φοιτητών να απαντάει θετικά στην ερώτηση: «Έχετε απατήσει τον σύντροφό σας;».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες που προσποιούνταν οργασμό ήταν πιο πιθανό να απιστήσουν. Από την άλλη πλευρά, η συχνότητα της προσποίησης δεν είχε επίπτωση στο θέμα της απιστίας.

Η δρ. Justin Lehmiller από το Πανεπιστήμιο του Harvard, που ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας δήλωσε: «Όσο πιο πολλές φορές προσποιείται μια γυναίκα οργασμό, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει απατήσει τον σύντροφό της στο παρελθόν, όπως και να το επαναλάβει στο μέλλον».