Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Δες αυτό που βλέπουμε»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και κεντρικό μήνυμα «Δες αυτό που βλέπουμε», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, διοργανώνουν την προβολή ενός επίκαιρου ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Fire in the Blood», στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Tο ντοκιμαντέρ «Φωτιά στο Αίμα», που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, καταγράφει μία από τις λιγότερο προφανείς πτυχές του AIDS στο δυτικό κόσμο: τον πόλεμο που διεξάγεται στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών.
Info: Κινηματογράφος Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46. Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 15.00. Είσοδος δωρεάν (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Δείτε το τρέιλερ εδώ.

«Θετικά στη ζωή»

Η Θετική Φωνή, το Κέντρο Ζωής και η PRAKSIS ενώνουν τις δυνάμεις τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS. Με στόχο την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και της Κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον HIV/AIDS, όλες οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο, έμμεσα ή άμεσα, θα βρίσκονται με ενημερωτικά περίπτερα στην Τεχνόπολη, όπου θα παρουσιάζεται παράλληλα η έκθεση με αφίσες των φοιτητών του εργαστηρίου γραφικών τεχνών της ΑΣΚΤ, που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της καμπάνιας «Ενημέρωση, Προφύλαξη, Εξέταση» της PRAKSIS και του Κέντρου Ζωής. Στον ίδιο χώρο και σε συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχουν DJs, προβολές ταινιών και μια συναυλία με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, το Σάββατο βράδυ. Με την ολοκλήρωσή της, μέλη και εθελοντές των οργανώσεων θα κατευθυνθούν με πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου μέσω του Red Ribbon event θα στείλουν το μήνυμα της εκδήλωσης, Θετικά στη Ζωή-Όχι στο Στίγμα.
Info: Τεχνόπολις, Γκάζι, αίθουσα Δ10 (Δεξαμενές Καθαρισμού). Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες: Κωνσταντίνος Κουλαξής (6945-104.907), www.positivevoice.gr, www.praksis.gr.

ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ του John Godber

«Τα Μούτρα» συμβαίνουν τη νύχτα: τσαμπουκαλεμένα ατίθασα αγόρια, μεθυσμένα, προκλητικά κορίτσια που άλλον γουστάρουν, άλλος τις θέλει και μ’ άλλον είναι, συν όλα τα είδη της ανθρώπινης ράτσας: απ’ τον ξελιγωμένο σαλιάρη – που επιδεικνύει το πούρο και το Armani για να χτυπήσει καμιάν αδέσποτη γκόμενα, μέχρι τον πιτσιρικά που ψάχνει, ψάχνεται και τον ψάχνουν οι δικοί του. Απ’ την κομπλαρισμένη φοιτήτρια, που βγήκε με το ζόρι να διασκεδάσει με τις φίλες της, μέχρι τη fifty-plus κούγκαρ με το αχόρταγο μάτι. Σ’ αυτό το μεταμεσονύχτιο τσίρκο, οι φουσκωτοί στην πόρτα (τα τέσσερα «Μούτρα»), προικισμένοι πέραν των άλλων ΚΑΙ με υποκριτικό ταλέντο, παίζουν όλους τους ρόλους για να μας δείξουν τι συμβαίνει όταν οι ξενέρωτοι πέφτουν για ύπνο, ενώ οι διψασμένοι για σεξ και στρίμωγμα παίρνουν σβάρνα τα νυχτομάγαζα. Το αποτέλεσμα είναι μια γιορτή, αλλά ταυτόχρονα και προειδοποίηση: πού σκατά βαδίζει το ανθρώπινο είδος;
Info: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.73.945. Παραστάσεις: Τετάρτη (20.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (21.15). Εισιτήρια: 18€, 15€, 13€.

Γκιλκαμές-Το μέγα Βαβυλωνιακό έπος


Η «Ομάδας ΡΟΔΑ» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση « Γκιλκαμές – Το μέγα Βαβυλωνιακό έπος», σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή. Ο Γκιλγκαμές, βασιλιάς της πόλης της Μεσοποταμίας Ουρούκ που τα ερείπιά της έχουν εντοπιστεί στο σημερινό Ιράκ, υποτίθεται πως ήταν τρισέγγονος του Νώε. Το έπος που περιγράφει τις περιπέτειές του, θεωρείται το παλαιότερο ποίημα της ανθρωπότητας. Στην αφήγησή του διαπλέκονται δεκάδες ιστορίες, πολλές από τις οποίες εμφανίζονται στις μυθολογίες άλλων λαών, όπως των Εβραίων και των Ελλήνων.
Info: Αίθουσα 3Α, Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Ν. Ιωνία. Παραστάσεις: 30/11 & 1, 7,8, 14,15, 21, 22/12 (στις 19.30). Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων: viva.gr. Τιμή εισιτηρίου μέσω ηλεκτρονικής κράτησης: 10 ευρώ. Απαιτείται έγκαιρη κράτηση στα τηλέφωνα: 6976-03.39.48, 6937-42.24.56, 210-28.36.763

«Ένας σάκος γεμάτος…ευχές!»


Είναι αλήθεια ότι το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε βουνά από πάγο και χιόνι; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους σοφούς νάνους και τα σκανδαλιάρικα ξωτικά που δουλεύουν εκεί; Τι κρύβει, άραγε, ο σάκος του Αϊ Βασίλη εκτός από δώρα; Μαζί με τα παιδιά, η ομάδα θεάτρου κούκλας ArtooPaspartoo τρυπώνει στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του στη Γη και απαντάει στα ερωτήματα αυτά με μία γιορταστική, μουσική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές και πολλές ευχές για μια Καλή Χρονιά!
Info: Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα. Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12.00, από 1 έως 29 Δεκεμβρίου. Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά. Εισιτήριο: 5 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας/ κρατήσεων: 210-32.10.179. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 +. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Βιβλίο

«Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει ευτυχισμένος», Laurent Gounelle, εκδόσεις Λιβάνη
Είστε σε διακοπές στο Μπαλί και, λίγο πριν από την επιστροφή σας στην πατρίδα σας, επισκέπτεστε έναν ηλικιωμένο θεραπευτή. Η διάγνωσή του είναι καθοριστική: η υγεία σας είναι εξαιρετική, αλλά δεν είστε ευτυχισμένος. Κάτοχος ανεξάντλητης σοφίας, ο ηλικιωμένος άντρας φαίνεται να ξέρει καλύτερα κι από σας. Ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος που φωτίζει τη ζωή σας θα σας οδηγήσει στην πιο συναρπαστική περιπέτεια: της ανακάλυψης του εαυτού.