Μετά την επιτυχία του περσινού Flyknit Lunar+1, που εντυπωσίασε τους δρομείς, προσφέροντάς τους δύναμη και υποστήριξη σε ένα τόσο ελαφρύ παπούτσι, η Nike συνεχίζει την επανάσταση της τεχνολογίας Flyknit με την παρουσίαση του νέου παπουτσιού τρεξίματος Nike Flyknit Lunar2.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου παπουτσιού τρεξίματος Flyknit Lunar2 στην ελληνική αγορά, η Nike διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό event. Μέλη του Run club της Nike αλλά και δημοσιογράφοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο παπούτσι, συμμετέχοντας αρχικά σε μία σύντομη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και κατόπιν σε μία σειρά από αθλητικά παιχνίδια. Όλοι οι συμμετέχοντες, φορώντας το νέο Flyknit Lunar2, ξεκίνησαν τη διαδρομή από το κατάστημα της Nike στην οδό Ερμού 1 απέναντι από την πλατεία Συντάγματος και περνώντας μέσα από το κέντρο της Αθήνας τερμάτισαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γκάζι. Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε αθλητικά παιχνίδια (έλκηθρο και τραμπολίνο), τα οποία ανέδειξαν τις καινοτομίες του παπουτσιού.

Η διαπίστωση ήταν κοινή για όλους: το νέο Nike Flyknit Lunar2 είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, απίθανα ελαφρύ, ενώ η ιδιαίτερη μαλακή σόλα Nike Lunarlon απορροφά τέλεια τους κραδασμούς. Η υψηλή τεχνολογία και ο λεπτομερής σχεδιασμός του επάνω μέρους Nike Flyknit προσφέρει υποστήριξη, αντοχή και αερισμό του ποδιού στα σημεία που χρειάζεται περισσότερο. Η τεχνολογία Nike Flyknit καταργεί την παραδοσιακή ανάγκη για πολλά υλικά και κοψίματα, δίνοντας τη δυνατότητα για την απουσία ραφών στο επάνω μέρος και βοηθώντας παράλληλα στη μείωση των απορριμμάτων κατά τη διαδικασία κατασκευής. Για ακόμη περισσότερη υποστήριξη, τα νήματα Flywire είναι ενσωματωμένα στο επάνω μέρος του παπουτσιού, για να στηρίζουν το πόδι στην κίνηση.

Μετά την επιτυχία του Flyknit Lunar1+, οι σχεδιαστές της Nike έδωσαν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο επάνω μέρος του Nike Flyknit Lunar2 για καλύτερη εφαρμογή και ένωσαν σε αυτό τη γλώσσα του παπουτσιού για να μην κουνιέται. Στην εξωτερική σόλα, η συλλογή δεδομένων για την άσκηση πίεσης κατά την κίνηση βοήθησε στη δημιουργία ενός νέου μοτίβου, που ταιριάζει περισσότερο στη φυσική κίνηση του ποδιού. Οι σχεδιαστές εφάρμοσαν αυτές τις γνώσεις στο αφρώδες υλικό Lunarlon για να βελτιώσουν τις αντικραδασμικές του ιδιότητες και να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ευκαμψία στο παπούτσι. Το αποτέλεσμα είναι η ακόμα πιο φυσική κίνηση και ένα ελαφρύ παπούτσι, κατασκευασμένο τόσο για κορυφαίους δρομείς όσο και για αρχάριους.

Ο Rob Dolan, Senior Design Director της Nike Running, δηλώνει: «Το Flyknit Lunar2 συνδυάζει δύο από τις καλύτερες καινοτομίες και τεχνολογίες μας σε ένα πακέτο. Εξαιρετική αίσθηση της επένδυσης Lunarlon, που απορροφά τους κραδασμούς, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό, ελαφρύ και ανθεκτικό επάνω μέρος που βασίζεται στην τεχνολογία Flyknit. Τα δύο αυτά στοιχεία μαζί αποτελούν ένα μαγικό συνδυασμό». Δείτε εδώ τον Rob Dolan να μιλάει για τον επαναστατικό σχεδιασμό του νέου Nike Flyknit Lunar2 http://youtu.be/cJqC21skZoE

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://nikeinc.com/news/impossibly-light-incredibly-strong-nike-flyknit-lunar2.

Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NikeRunningGreece για ακόμα περισσότερα νέα.