Ο καιρός είναι ιδανικός για ζεστές σούπες και ποια σούπα είναι πιο απολαυστική και θρεπτική από την αγαπημένη μας ψαρόσουπα. Αν και πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια δύσκολη συνταγή, που απαιτεί εξαιρετικό ταλέντο προκειμένου να πετύχει, μην την φοβάστε. Ακολουθήστε τα βήματα που σας περιγράφω με προσοχή και απολαύστε μια γευστική, ζεστή σούπα.Υλικά1 ½ – 2 κιλά ροφό ή σφυρίδα200 γρ. σέλερι4 μεγάλες πατάτες4 μεγάλα καρότα3 μεγάλα κρεμμύδια2 μεγάλες ντομάτεςελαιόλαδοαλάτιπιπέριχυμό από 4 λεμόνιαΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας.Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε το ψάρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στη μέση του ψαριού.Βάζουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.Αφού βράσει το ψάρι, το αφαιρούμε και προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος, το χυμό λεμονιού.Εναλλακτικά, μπορούμε να χτυπήσουμε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι και 1 φλιτζάνι λάδι και να ρίξουμε το μείγμα στη σούπα κατά την τελευταία βράση του ψαριού. Έτσι, η σούπα μας θα μοιάζει αβγοκομμένη, αλλά δεν θα περιέχει αβγό.Μυστικά επιτυχίας * Προτιμάμε ψάρια, όπως ο ροφός και η σφυρίδα, που θέλουν περισσότερη ώρα βράσιμο και έτσι αφήνουν περισσότερο ζωμό.* Καθαρισμός ψαριού: βάζουμε το ψάρι σε μια λεκάνη με νερό. Παίρνουμε ένα πιρούνι και ξύνουμε το ψάρι αντίθετα από τη φορά των λεπιών. Έπειτα, με ένα μαχαίρι ελέγχουμε μια τελευταία φορά αν έχουν φύγει όλα τα λέπια.Τέλος, ανοίγουμε το κάτω μέρος της κοιλιάς για να βγάλουμε τα εντόσθια και αφαιρούμε τα βράγχια.* Επιλέγουμε κατσαρόλα ψηλή και στενή.* Το ψάρι είναι έτοιμο, όταν καρφώσουμε ένα μαχαίρι στο κρέας και φτάσει μέχρι το κόκαλο.