«REALISM», του Άντονι Νίλσον
Η μαύρη κωμωδία «REALISM» του βραβευμένου Άντονι Νίλσον παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο FAUST. Ο Στιούαρτ, ένας 30άρης μικροαστός, αποφασίζει ένα Σάββατο πρωί να περάσει τη μέρα του μες στο σπίτι για να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Το φρούριό του όμως δέχεται ανελέητη επίθεση από ένα πλήθος πραγματικών και φανταστικών προσώπων. Οι φίλοι του, ένα ροκ γκρουπ, οι παλιές του σχέσεις, ένας υπάλληλος τηλεμάρκετινγκ, η μητέρα του, ένα τηλεοπτικό πάνελ γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, παιδικές αναμνήσεις και φοβίες για το μέλλον περνούν μπροστά από τα μάτια ή το μυαλό του Στιούαρτ, υποχρεώνοντάς τον τελικά να συνομιλήσει μαζί τους, να παίξει, να διαφωνήσει, να ενταχθεί. Ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι ανάμεσα στον ρεαλισμό και στο υποσυνείδητο, μια επικίνδυνη δοκιμασία αυτογνωσίας και προσαρμογής.
Info: FAUST, Καλαμιώτου 11, τηλ.: 210-32.34.095. Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 8 μ.μ. . Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο), 8 ευρώ (γενική είσοδος Τετάρτη και Πέμπτη). Κάθε Παρασκευή ειδική προσφορά για φοιτητές 1 φοιτητικό εισιτήριο (10 €) + 1 δώρο

Παιδικό εργαστήρι

«…τη μια τσουκάλι στη φωτιά που βράζει, την άλλη ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί! Θα πάρει λοιπόν το δισάκι του στον ώμο και θα ξεκινήσει ταξίδι μακρινό, να πάει να συναντήσει τον ίδιο το Θυμό! Και τότε τι θα γίνει; Τη συνέχεια θα τη σκαρώσουμε μικροί και μεγάλοι μαζί με τον ήρωα του παραμυθιού». Το δημιουργικό εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα του Θυμού» βοηθάει παιδιά 5-12 ετών να επεξεργαστούν το συναίσθημα του θυμού, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι.
Info: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, www.mce.gr. Ημερομηνίες: 1, 2, 8, 15, 22, 29, 30 Μαρτίου, Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης Coaching
Η Coaching Evolution International δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολλεγιακού επιπέδου διάρκειας 8 μηνών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον επίσημο ευρωπαϊκό φορέα European Mentoring & Coaching Council. Με πίστη στην αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης, και σε μια προσπάθεια αφύπνισης του κοινού για το τι είναι το coaching, η Coaching Evolution International δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εκπαιδευτεί δωρεάν με το 16ωρο εισαγωγικό πρόγραμμα, και να πιστοποιηθεί με το CE Certificate in Basic Coaching Skills, στο Life Coaching, στο Executive Coaching και στο Health & Wellness Coaching. Το δωρεάν διήμερο θα διεξαχθεί στις 8 & 9 Μαρτίου (9:30–17:30), στο Orange Grove στην Ολλανδική Πρεσβεία (Βασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα – ισόγειο, είσοδος Β). Δεν υπάρχει υποχρέωση παρακολούθησης του 8-μηνου προγράμματος. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στοinfo@coachingevolution.org ή στο 6932.215115 (κα. Κ. Κουτσίκου).

Βιβλία

«Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν», Dr Dorothy Law Nolte & Rachel Harris, εκδόσεις Θυμάρι, τιμή: 17 ευρώ
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην επίκριση, μαθαίνουν να αποδοκιμάζουν. Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην αποδοχή, μαθαίνουν να αγαπούν. Η δρ. Νόλτε δίνει έναν απλό, αλλά δραστικό οδηγό ανατροφής για να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας αξίες μέσα από το παράδειγμά μας.

«Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω»,
Σάκης Σερέφας, εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμή: 6,60 ευρώ
Ένας δρόμος μικρός, που ξεκινάει τη διαδρομή του –τη ζωή του- με4 κέφι, όνειρα, απορίες, αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις και τούμπες. Ένας δρόμος που στο τέλος συγκινητικά και ανθρώπινα μικραίνει… Για παιδιά 8+