Ξεκούραση, βόλτες, πολύ φαγητό και ποτό, τσουρέκια και γλυκά είναι το σήμα κατατεθέν των εορτών και ακόμη περισσότερο του Πάσχα. Τι γίνεται όμως με τις συνέπειες αυτής της καλοπέρασης και με τις επιρροές που έχει στο σώμα μας;

Οι περισσότεροι από εμάς τις μέρες αυτές βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τη σωματική άσκηση. Έχουν περάσει οι πασχαλινές μέρες και σιγά σιγά μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς δουλειάς και καθημερινότητας. Πόσο δύσκολο είναι όμως μετά από τόσο φαγητό και καθισιό να μπούμε ξανά στο πρόγραμμα γυμναστικής μας;

Παρακάτω δίνονται κάποιες συμβουλές για να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΗΠΙΑ Μη νιώθετε τύψεις επειδή περάσατε καλά και το ρίξατε και λίγο έξω τις γιορτές. Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα χαλαρό για αρχάριους και σιγά σιγά θα βρείτε τη χαμένη σας φόρμα. Δε χρειάζεται να κάνετε υπερβολές για να διώξετε τα κιλά των εορτών, ακούστε το σώμα σας το οποίο βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση «ηρεμίας».

ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ Προτείνετε σε μια φίλη/φίλο ή στον/την σύντροφο σας να φορέσετε τα αθλητικά σας και να πάτε έναν περίπατο ή μια βόλτα στα μαγαζιά, στο πάρκο ή στη θάλασσα. Θα δείτε αμέσως πόσο ανανεωμένοι θα νιώσετε ενεργοποιώντας παράλληλα και το μυϊκό σας σύστημα σταδιακά.

ΑΝΑΝΕΩΘΕΙΤΕ Καινούρια αθλητικά παπούτσια, ρούχα, τσάντες, ακόμα και κάποιο όργανο γυμναστικής π.χ. λάστιχο, μπάλα! Η ανανέωση της αθλητική σας γκαρνταρόμπας είναι το καλύτερο κίνητρο για να μπείτε δυναμικά και με όρεξη ξανά στο πρόγραμμά σας.

Συμβουλή: μη ξεχνάτε ότι ακόμα και κάποια κιλά παραπάνω να πήρατε τις γιορτές δε χρειάζεται να απογοητεύεστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε θέληση και καλή διάθεση.