Το 37% των Ελλήνων σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα, με τους νέους ηλικίας 18-34 ετών να πετούν τη μεγαλύτερη ποσότητα, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Μάλιστα, στα σκουπίδια καταλήγουν συνήθως μαγειρεμένα φαγητά, φρούτα και λαχανικά και ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη, παρ’ όλα αυτά το 20% των Ελλήνων εξακολουθούν να πηγαίνουν για ψώνια χωρίς λίστα και το 17% δεν καταναλώνουν τις επόμενες ημέρες το φαγητό που περίσσεψε.
Πηγή: WWF Ελλάς

Τι συμβαίνει στον κόσμο
*1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια.
*868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη.
*179 κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος, πετώντας στα σκουπίδια περίπου 590Ε ανά νοικοκυριό.