Στην δεύτερη ταινία του αγαπημένου Sex&The City ο βασικός καβγάς της Κάρυ και του Mr.Big ήταν η εμμονή του δεύτερου να παραμένει στο σπίτι και να ξεκουράζεται παρά να παίρνει σβάρνα τα μοδάτα μπαρ και εστιατόρια όπως επιθυμούσε η «social freak» Κάρυ.

Δεν είναι σπάνιο ούτε και τόσο σοβαρό να υπάρχει διαφωνία χαρακτήρων ανάμεσα σε δυο συντρόφους σχετικά με την ένταση και την συχνότητα της κοινωνικής τους ζωής. Αν σκεφτεί κανείς και το γεγονός ότι πολλοί είναι οι άνδρες που αποφασίζουν να παντρευτούν όταν έχουν πια βιώσει τον κορεσμό από τα ξενύχτια και τις βόλτες, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ξαφνικά εκείνος δείχνει σαφή προτίμηση στον καναπέ σας. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που η… σπιτογατίαση αποτελούσε στοιχείο του χαρακτήρα του και πριν το γάμο, οπότε δεν έχετε λόγο να γκρινιάζετε. Το ξέρατε και το δεχθήκατε.   

Το θέμα όμως είναι τι γίνεται αν εσείς παραμένετε οπαδοί του έξω και της βόλτας ανεξάρτητα από το στεφάνι και τα παιδιά.  Αν είστε τυχερές και έχετε φίλες που  βγαίνουν και μπορούν να διαχειριστούν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις τότε εν μέρει το πρόβλημα σας μπορεί και να λυθεί. Εν μέρει καθώς θα πρέπει ταυτόχρονα ο σύζυγος σας να δεχθεί αυτήν την συνθήκη και να μην θεωρεί δεδομένο ότι θα κάθεστε και εσείς μαζί του μέσα στο σπίτι.    

Το βασικό συστατικό, όπως και αν έχει, για ένα τέτοιο έγγαμο deal είναι οι αμοιβαία εμπιστοσύνη, η κατανόηση και κυρίως ο σεβασμός στις επιθυμίες του άλλου αλλά και τις παραχωρήσεις που κάνει. Αν ο σύντροφος σας, δηλαδή, σας υποψιάζεται συνεχώς ότι θα τον απατήσετε μάλλον δύσκολα θα καταφέρετε να τον πείσετε για τις εξόδους σας χωρίς τη δική του συνοδεία. Καβγάδες θα προκαλούνται και στην περίπτωση που δεν κατανοεί την ανάγκη σας να βγείτε προβάλλοντας και την κλασική ατάκα «παντρεμένη γυναίκα, τι θες να γυρνάς έξω;» – και αυτές οι τραγικές συγκρίσεις με την Μαρία του Κώστα που είναι σωστή κυρία και κοιτά το σπίτι της.  

Αντίστοιχα, όμως, και εσείς δεν θα πρέπει να το παρακάνετε μη χάνοντας ευκαιρία για βόλτες και κοινωνικές συναναστροφές χωρίς εκείνον: μπορείτε από τις 10 προτάσεις να αποδεχθείτε τις 5, μόνο και μόνο για να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες. Παράλληλα, θα πρέπει να μην είστε συνεπείς στην ώρα που υπολογίζετε να γυρίσετε – και αν είναι να αργήσετε, να ειδοποιείτε – αλλά και να μην ξεχνάτε το κινητό σας μέσα στην τσάντα και σας ψάχνει με τις ώρες. Έτσι, δημιουργείται ένα καλό κλίμα και υπάρχει θετική ματιά από την  μεριά του, σε φυσιολογικές βεβαίως περιπτώσεις και όχι όταν έχετε να κάνετε με παθολογικά ζηλιάρηδες και αυταρχικούς άνδρες.        

Ακόμη μια βασική προϋπόθεση για ήσυχες και άνευ αντιδράσεων εξόδους είναι η ποιότητα του χρόνου που περνάτε με το σύζυγο σας. Αν όταν είστε μαζί του είστε μόνιμα μέσα στα μούτρα, τα νεύρα και τη βαρεμάρα και όταν ετοιμάζεστε για να βγείτε γελούν και τα μουστάκια σας τότε με το δίκιο του θα μουρμουρίσει όταν ανακοινώσετε όλο ευτυχία την γυναικεία βραδιά που κανονίσατε. Όπως εξίσου και αν κάθε φορά του αναφέρετε διαφορετικά πρόσωπα και ονόματα που ποτέ ξανά δεν τα έχει ακούσει – και ας είμαστε ειλικρινείς και εμάς τις ίδιες θα μας ενοχλούσε κάτι αντίστοιχο.         

Εννοείται, βεβαίως, ότι και εκείνος από την μεριά του θα πρέπει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις και να σας συνοδεύει σε κάποιες περιστάσεις. Μπορείτε ακόμη και για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να του δίνετε το ελεύθερο να φύγει την ώρα που θα θελήσει – πάντα πιάνει αυτό το κόλπο.

Και μην ξεχνάτε και την πάντα διαπραγματεύσιμη, μέση λύση του σπιτιού. Ένα κάλεσμα στο σπίτι των φίλων και αγαπημένων σας προσώπων και εκείνον δεν θα αναγκάσει να αποχωριστεί την σπιτίσια ζωή του και σε εσάς θα χαρίσει την κοινωνικότητα που επιθυμείτε. Όλοι ευχαριστημένοι και χωρίς τσακωμούς.