Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού
Οι ειδικοί εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού, «ξεκλειδώνουν» τη φαντασία των παιδιών και δημιουργούν ένα μοναδικό κόσμο παιχνιδιού και διασκέδασης. Τα παιδιά, με εκπαιδευτικό εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν και κοινωνικοποιούνται μέσα στην ομάδα. Το θεατρικό παιχνίδι τα βοηθάει να εκφραστούν μέσα από το σώμα τους, να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους και να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας. Αυτό το Σάββατο 10/5 (10:30-12:30) το εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών έχει τίτλο «Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί». Με ζωηρά θεατρικά παιχνίδια και μέσω της δημιουργικότητας μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τους άλλους και ευαισθητοποιούμε τα παιδιά ως προς την διαφορετικότητα και τις διακρίσεις, βοηθώντας τα να γνωρίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους άλλους.
Info: Dancevacuum: Διογένους 42, Χαλάνδρι, στάση Μετρό “Αγία Παρασκευή”. Κόστος Συμμετοχής: 10 € το παιδί (στα αδελφάκια παρέχεται έκπτωση). Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6937-734259.

Συναυλία


«Diamond Curtain Wall Quartet»: Ανάμεσα στην παρτιτούρα και τον αυτοσχεδιασμό, την πρωτοπορία και την τζαζ, την παράδοση και το μέλλον. Δύο μουσικές διαστάσεις ενώνονται στο πρόσωπο του Άντονυ Μπράξτον: ακαδημαϊκή κατάρτιση και πειραματική μουσική σε μία συναυλία-εμπειρία. Μια ιστορική μορφή της Αμερικανικής μουσικής που διδάσκει στο πανεπιστήμιο Columbia και συνδυάζει μοναδικά την ακαδημαϊκή προσέγγιση στη μουσική με την πειραματική «μαύρη» σκηνή του Σικάγο έρχεται στην Αθήνα. Ο θρύλος της Αμερικανικής τζαζ Άντονυ Μπράξτον με το κουαρτέτο του ζωντανά στη Στέγη, για μία μόνο συναυλία, το Σάββατο 10 Μαΐου.
Info: Στέγη γραμμάτων & τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 € | Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι: 5 €. Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00).

Stand up for U!
Την Παρασκευή 9 Μαΐου (στις 21:00) οι 11 καλύτεροι Έλληνες stand – up κωμικοί και μαζί τους νέοι χορογράφοι και μουσικοί ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να υποστηρίξουν την UNICEF και το έργο που επιτελεί για τους πιο αθώους και αδύναμους πολίτες της διεθνούς κοινότητας, τα παιδιά. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων που υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νονός της UNICEF», ενώ όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν σαν στόχο η διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, πάντα για τα παιδιά και την UNICEF. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την στήριξη της UNICEF και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Εισιτήρια: 15€, γενική είσοδος, 10€, (έως 100 συνολικά θέσεις) μειωμένο για φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και κατόχους κάρτας ανεργίας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799.

«Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους», Ευάγγελος Αθ. Κουσιάδης, εκδόσεις Χίλων, τιμή: 13 ευρώ

Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπευτής, Ευάγγελος Αθ. Κουσιάδης, παρουσιάζει στο βιβλίο του 8 περιπτώσεις διαφορετικών γυναικών, κάθε μια από τις οποίες πάλεψε ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες και φόνους, μέχρι εκεί που μπορούσε να αντέξει. Γυναίκες με φοβίες, με άγχος, με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Και μαζί τους, σύμμαχος και συνεργάτης, ένας άνδρας θεραπευτής.

«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι», Helen Stephens, εκδόσεις Ίκαρος, τιμή: 12,90 ευρώ

Πού μπορεί ένα μικρό κοριτσάκι να κρύψει ένα τεράστιο λιοντάρι; Δεν είναι εύκολο, αλλά η Έλλη πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Γιατί η μαμά και ο μπαμπάς δεν τα πάνε πολύ καλά με τα λιοντάρια μέσα στο σπίτι. Θα μπορέσει η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι της για πάντα; Μια αστεία και τρυφερή ιστορία, για μια ιδιαίτερη φιλία.