Οι υπεύθυνες make up artists beauty salon Tips to Toes μας επισημαίνουν τα σωστά και τα  λάθη για το μανικιούρ και πεντικιούρ

  

*Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε μεταλλική λίμα γιατί σπάει τα νύχια και δεν μεγαλώνουν ούτε γρήγορα ούτε σωστά μετά. Η λίμα σας πρέπει να είναι πάντα χάρτινη και όχι πολύ σκληρή.

*Μην χρησιμοποιείτε πολύ δυνατά ασετόν γιατί έτσι αφυδατώνεται και καταστρέφεται το σμάλτο τους. Προτιμήστε αυτά με λάδι ή αιθέρια έλαια.

*Μην ξεχνάτε ποτέ την βάση πριν βάψετε τα νύχια σας καθώς έτσι τα νύχια κιτρινίζουν και χάνουν κάτι από την ανθεκτικότητα τους.  Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ουσιαστική ενίσχυση  προτιμήστε μια βάση με  βιταμίνες.

*Εφαρμόστε τεχνητά νύχια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η παρατεταμένη χρήση τους δεν επιτρέπει στα φυσικά σας νύχια να αναπνέουν με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν τόσο πολύ που δύσκολα επανέρχονται σε καλή κατάσταση.

*Τόσο τα νύχια των χεριών όσο των ποδιών πρ΄πεει να μένουν για κάποιο διάστημα χωρίς βερνίκι για να ξεκουράζονται. Τα πόδια απαραίτητα για 2-3 μήνες συνήθως το χειμώνα που φοράμε κλειστά παπούτσια πρέπει να μένουν καθαρά χωρίς βερνίκι.

*Τα πετσάκια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο και στον τρόπο που κόβονται. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο από κακό καθάρισμα να μολυνθούν η να γίνουν πιο άγρια και σκληρά. Να προσέχετε πάντα να βάζετε λαδάκια που τα ενδυναμώνουν.

*Αν επισκεφθείτε κάποιο σαλόνι ομορφιάς μην επιτρέπετε να χρησιμοποιήσουν ξυράφι στις φτέρνες σας. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα θα παρατηρήσετε μεγαλύτερη και πιο έντονη σκλήρυνση από αυτήν που είχατε πριν. Άλλωστε, το ξυράφι και η ξύστρα είναι εστίες μόλυνσης καθώς τα πόδια ματώνουν εύκολα και κολλάνε μικρόβια.

*Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με σκληρύνσεις στο μετατάρσιο ή στις φτέρνες ζητήστε από την κοπέλα που σας περιποιείται να σας βάλει μια κερατολιτική λοσιόν που σπάει την σκλήρυνση μέσα σε 5-7 λεπτά και μετά με τον τροχό αφαιρούνται όλα τα υπολείμματα της σκλήρυνσης χωρίς να επιδεινώνεται το πρόβλημα  .

*Κάθε βράδυ, βάζετε βαζελίνη στα πέλματα για να διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο μαλακά.