Διατροφικός θησαυρός
Από διατροφικής άποψης, τα κράνμπερι αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C και άλλων ωφέλιμων συστατικών, όπως μαγγάνιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, χαλκός και παντοθενικό οξύ.
Οι φυτικές ίνες των cranberries συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη και λειτουργία του εντέρου. Συγχρόνως, τα κράνμπερι έχουν μηδενικά λιπαρά και χοληστερόλη, καθώς και χαμηλά επίπεδα νατρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Θεραπευτικός πλούτος
Όμως η πραγματική αξία του cranberry βρίσκεται στα ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει. Αυτά του έχουν χαρίσει μια θέση ανάμεσα στα φρούτα με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε προϊόντα από αυθεντικό cranberry αντί για παρεμφερείς καρπούς, οι ιδιότητες των οποίων δεν συγκρίνονται σε θεραπευτική αξία με εκείνες του αυθεντικού cranberry.

4 σοβαροί λόγοι για να απολαμβάνετε τα κράνμπερι όλο τον χρόνο
1) Ειδικότερα, τα κράνμπερι είναι πλούσια σε:
α) φλαβονοειδή (ανθοκυανίνες, φλαβονόλες, προανθοκυανιδίνες), και
β) φαινολικά οξέα.
Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

2) Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι οι τροφές που περιέχουν φλαβονοειδή μειώνουν ενδεχομένως τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνσης των αρτηριών από τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματά τους).

3) Επιστήμονες του πανεπιστημίου Cornell, αφού ανέλυσαν ορισμένα κοινά φρούτα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κράνμπερι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φρούτα με την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μαζί με το μήλο, το κόκκινο σταφύλι, τη φράουλα, το ροδάκινο, το λεμόνι, το αχλάδι, την μπανάνα, το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και τον ανανά.

4) Τα cranberries περιέχουν ουσίες που φαίνεται ότι αποτρέπουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν χυμό από αυθεντικό cranberry πάσχουν λιγότερο από συμπτωματικές λοιμώξεις του ουροποιητικού. Αν είστε επιρρεπείς σε τέτοιες λοιμώξεις, πίνετε προληπτικά ένα ποτήρι χυμό cranberry την ημέρα.


Όλη η γεύση χωρίς συμβιβασμούς
Τα προϊόντα από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray είναι ένας τρόπος να ωφελείστε καθημερινά από τις ευεργετικές ιδιότητες του βαθυκόκκινου καρπού.
Απολαύστε τους χυμούς αυθεντικού cranberry της Ocean Spray σκέτους ή σε smoothies και cocktail, μαζί με άλλους χυμούς φρούτων ή ποτά.
Προσθέστε αποξηραμένα cranberries της Ocean Spray σε κέικ και μάφιν, στο ψωμί, σε πίτες, στο γιαούρτι και στις φρουτοσαλάτες ή τις πράσινες σαλάτες σας.
Οι σάλτσες cranberry της Ocean Spray ταιριάζουν μοναδικά με το κρέας και το ψάρι, ενώ προσφέρονται για ζουμερά σάντουιτς και χάμπουργκερ.

Μάθετε περισσότερα για το αυθεντικό cranberry και τα προϊόντα της Ocean Spray εδώ. http://www.oceanspray.gr/.

Ταξιδέψτε στην πατρίδα του
cranberry
Ο μεγάλος διαγωνισμός “Experience the Original” της Ocean Spray δίνει την ευκαιρία σε έναν υπερτυχερό να κερδίσει ένα ταξίδι 2 ατόμων στη Μασαχουσέτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να γνωρίσει από κοντά τα μυστικά του ευεργετικού καρπού.
Ο νικητής θα ξεναγηθεί στις φάρμες της Ocean Spray από τους παραγωγούς και θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία της συγκομιδής των αυθεντικών cranberries!
Όμως το ταξίδι δεν τελειώνει εκεί, αφού ο τυχερός του διαγωνισμού θα επισκεφτεί ακόμα τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη, δύο από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς των Η.Π.Α.!
Επίσης, 10 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν προϊόντα Ocean Spray για έναν ολόκληρο χρόνο.

Για να μπείτε στην κλήρωση, κάντε like στη σελίδα της Ocean Spray στο facebook και απαντήστε σωστά στην ερώτηση. Μπορείτε ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή μέσα από το site της Ocean Spray (http://contest.oceanspray.gr/).

Ποιος ξέρει; Μπορεί να είστε εσείς ο μεγάλος νικητής!