Το BIKE FESTIVAL αποτελεί και φέτος σημείο αναφοράς για το ποδήλατο με 2 βασικούς άξονες:

1. Έκθεση Ποδηλάτων: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων (πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά κ.λπ.).

2. Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Από το Φεστιβάλ αυτό δεν μπορούν να λείψουν οι ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΕ-COSMOTE. Στο περίπτερο των ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΩΝ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις
:

1. ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
Η ιδέα έρχεται από την ίδια τη ρόδα του ποδηλάτου, γίνεται εικαστικό σύμβολο και δίνει διαδραστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα. Το κοινό θα καλείται να ποδηλατήσει (στα στατικά ποδήλατα), να αυξήσει τα χλμ. (τα χλμ καταγράφονται στον μετρητή) και ο ΟΤΕ και η COSMOTE για κάθε χιλιόμετρο που θα καταγραφεί θα ενισχύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής».

2. ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΗΣΗ
Σκοπός της δράσης είναι να βρούμε τη σωστή μας θέση πάνω στο ποδήλατο (ύψος σέλας, απόσταση τιμονιού από τη σέλα, ύψος τιμονιού), με μια σειρά μετρήσεων ακριβείας σε συνδυασμό με κάποιες προσωπικές ερωτήσεις (συχνότητα που ποδηλατούμε, είδος ποδηλάτου, βάρος). Ο χρόνος που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι σχεδόν 5min για κάθε ποδηλάτη.

3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – HOW TO & DO IT YOUR SELF
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πάγκο εργασίας και τον κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνικός των ποδηλατοδράσεων εξηγεί στους επισκέπτες τον τρόπο επιδιόρθωσης συγκεκριμένων βλαβών και συμβουλεύει για την αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση αυτών στο μέλλον, παράλληλα δίνει απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία.

Εργασίες How to & Do It Your Self

  • Βασικός έλεγχος σκελετού
  • Αλλαγή ελαστικού ή σαμπρέλας
  • Σφίξιμο αλυσίδας
  • Ρύθμιση σασμάν
  • Ρύθμιση φρένων
  • Ρύθμιση φωτιστικών σωμάτων


Στο χώρο του Bike Festival παράλληλα θα εκτυλίσσονται οι παρακάτω δράσεις
:

  • Test Rides: δυνατότητα δοκιμασίας ποδηλάτων με βόλτες στην περιοχή (Γκάζι).
  • Show των Dirt Riders: Ποδηλάτες από τη Γερμανία, παγκοσμίως γνωστοί για εναέρια άλματα με ποδήλατα.
  • ΒΙΚΕ Fun park: απευθύνεται σε παιδιά άνω των 14 χρόνων και ενήλικες που ξέρουν ποδήλατο.