ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΣΥΧΝΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ. ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΝΤΙΝΑ

Αγαπητή φίλη,
Ο πονοκέφαλος (κεφαλαλγία) είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα ειδικά στις γυναίκες, το οποίο συνήθως δεν οφείλεται σε κάποιο παθολογικό αίτιο. Πολλοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην εμφάνιση των πονοκεφάλων, όπως το στρες, η κούραση, ο κακός ύπνος, η διατροφή και γενικότερα οι συνθήκες ζωής, το πιο σημαντικό όμως φαίνεται να είναι η προδιάθεση που έχει ο οργανισμός των ατόμων που πάσχουν από κεφαλαλγίες.
Μια εξέταση από εξειδικευμένο γιατρό είναι σημαντική και συνήθως αρκετή για να εξακριβωθεί ο τύπος της κεφαλαλγίας, σε μερικές περιπτώσεις ωστόσο μπορεί να συστηθεί απεικόνιση του εγκεφάλου, πχ με μαγνητική τομογραφία. Και φυσικά, εκτός από τα απλά παυσίπονα, υπάρχουν ειδικά φάρμακα, τόσο για την οξεία φάση της κεφαλαλγίας, όσο και για την αντιμετώπιση των χρόνιων μορφών.