Αυτήν την εποχή όμως, οι περισσότερες γυναίκες παραπονούνται για μαλλιά θαμπά, άτονα και ξηρά. O γνωστός κομμωτής, κ. Konstantinos Malss, μας συμβουλεύει και μας καθοδηγεί, ώστε τα μαλλιά μας να ανακτήσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους!

Τα λάθη που κάνουμε…

  • Δεν φροντίζουμε τα μαλλιά όπως π.χ. το πρόσωπο. «Δεν είναι σωστό να φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και η περιποίησή μας να μην περιλαμβάνει και τα μαλλιά», σημειώνει ο κ. Malss.
  • Το καθημερινό λούσιμο. Το επίμονο λούσιμο στα μήκη και όχι στις ρίζες, φθείρει τα μαλλιά. Ένα ακόμη λάθος που επισημαίνει ο γνωστός κομμωτής είναι το πλημμελές ξέβγαλμα των ριζών.
  • Το styling. Η θερμότητα μπορεί να εξασφαλίζει ένα λείο και περιποιημένο λουκ, αν όμως γίνει χωρίς τη χρήση κατάλληλων προϊόντων που προστατεύουν τα μαλλιά, υπονομεύει την υγεία τους.
  • Οι βαφές μαλλιών, κυρίως όταν πρόκειται για έντονες αλλαγές χρωμάτων.
  • Το άγχος. Είναι ο ύπουλος εχθρός της τρίχας. Όταν τα νεύρα μας είναι διαρκώς τεντωμένα, ο οργανισμός παράγει περισσότερη τεστοστερόνη, την ανδρική ορμόνη που ασκεί αρνητική επίδραση στους θύλακες της τρίχας.
  • Ρύπανση & κάπνισμα. Αν καπνίζετε και ζείτε σε μια πόλη με καυσαέριο, τα μαλλιά εξασθενούν και γίνονται πιο εύθραυστα.
  • Η χρήση ακατάλληλης βούρτσας για το ξέμπλεγμα μετά το λούσιμο.


…και οι λύσεις

  • Μην λούζεστε με πολύ καυτό ή πολύ κρύο νερό. «Oι εντάσεις διαταράσσουν την ισορροπία των μαλλιών. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα λούζουμε με νερό στη θερμοκρασία του κεφαλιού μέχρι να καθαρίσουν καλά, κάνοντας το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό», συμβουλεύει ο ειδικός.
  • Εμπιστευθείτε τον κομμωτή σας. «“ΠΕΣ ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ”, κι εμείς θα τα λατρέψουμε! Ο κομμωτής μπορεί να προτείνει σύγχρονα προϊόντα μαλλιών και είδη διατροφής, που καλύπτουν κάθε ανάγκη και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε», υπογραμμίζει ο κ. Malls.
  • Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα αναδόμησης και λείανσης μετά τη χρήση προϊόντων αποχρωματισμού – χρωστικών ή της φυσικής φθοράς, όπως μετά το καλοκαίρι.
  • Κούρεμα συντήρησης. «Τα μαλλιά δεν κουρεύονται για να κοντύνουν, αλλά για να σχεδιάζονται! Στα μαλλιά που μακραίνουν, για παράδειγμα, δεν κόβουμε μήκος, αλλά σφαιρικά, για να διατηρήσουμε όγκο, καλή κίνηση και υφή. Πιο συχνή συντήρηση (κάθε 40 μέρες) θέλουν τα γεωμετρικά κουρέματα και πιο αραιά (κάθε 2-2,5 μήνες) τα ελεύθερα κουρέματα», επισημαίνει ο ειδικός.
  • Μην ξεχνάτε τη μάσκα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα εντατικής ενυδάτωσης των μαλλιών, που περιποιούνται τα μαλλιά σας και τα προστατεύουν αποτελεσματικά από το φριζάρισμα (θρυμματισμένες άκρες) δίνοντάς τους υφή λείανσης!
  • Μην επιβαρύνετε τα μαλλιά σας: Αποφύγετε για κάποια διαστήματα να χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή ψαλίδι και αφήστε τα φυσικά.
  • Προσέξτε τη διατροφή σας. «Η σημερινή διατροφή δεν είναι επαρκής και στοχευμένη για τις σημερινές ανάγκες του οργανισμού! Τα βιαστικά γεύματα μας στερούν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά», σημειώνει ο κ. Malss.

Η υγεία των μαλλιών έχει, γενικά, πολύ μεγάλη σχέση με το τι επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας. Δεν είναι τυχαίο που τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους όταν κάποιος ακολουθεί μια στερητική δίαιτα. Δοκιμάστε να βάλετε στη διατροφή σας περισσότερα λιπαρά οξέα, με τροφές όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και ο σολομός. Η επιδερμίδα του κεφαλιού σας θα ενυδατωθεί με τον πιο φυσικό τρόπο. Αν δεν τρώτε σωστά και η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, φροντίστε να καλύψετε τα «κενά», χρησιμοποιώντας τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής.

Skin, Nails and Hair
της Solgar
Η επιστήμη στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Αν βλέπετε τα μαλλιά σας να αραιώνουν, τα νύχια σας να σπάνε και το δέρμα σας να μοιάζει γερασμένο, τότε το Skin, Nails and Hair είναι αυτό που χρειάζεστε. Πρόκειται για μια προηγμένη διατροφική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Παρέχει διατροφικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, οργανικό πυρίτιο και κιτρικό ψευδάργυρο. Έτσι, το δέρμα διατηρείται φωτεινό και νεανικό, τα μαλλιά λαμπερά και ευκολοχτένιστα και τα νύχια δυνατά και υγιή.

Who is who
O κ. Κων/ος Malss γεννήθηκε το 1959. Επί 30 χρόνια είναι ενεργός κομμωτής στους χώρους κομμωτηρίων. Γνωρίζει τις ανάγκες των μαλλιών και έχει διαρκή παρουσία σε κέντρα κομμωτικής της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε χώρους εκπαίδευσης κομμωτικής, όπου εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες αντλούνται από νέους κομμωτές για τις σημερινές ανάγκες των μαλλιών. Εργάζεται στην εταιρία Virginia Constantine, είναι εκπαιδευτής κομμωτών στο Hair Education Virginia Constantine και κομμωτικός συνεργάτης της Schwarkopf Pofessional στον τομέα antiage hair (αντιγήρανσης μαλλιών).

Τηλ.: 210 8211111, e-mail: info@virginiaconstantine.gr, web: www.virginiaconstantine.gr.