Πρόκειται για τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους γονείς και στοχεύει στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας ομάδας επιστημόνων και βασίζεται στα πιο πρόσφατα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα.

Ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis. Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε κοινό και επιστήμονες, θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 15.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν από το κεντρικό κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα) μέχρι και την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί σε έντυπη μορφή, ενώ θα είναι διαθέσιμος και σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, που συντονίζει η ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη, απαρτίζεται από τρεις ενότητες:
1. Η διατροφή κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία.
2. Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους: Διατροφικές οδηγίες ανά ομάδα τροφίμων.
3. Υιοθετώντας συνήθειες που προάγουν την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Στύλιος. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κάνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Να υπενθυμιστεί ότι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για Ενήλικες.

Συγγραφικό έργο μεγάλης αξίας
Οι οκτώ Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Δια…Τροφήν», φιλοδοξούν να βελτιώσουν τη διατροφή όλων των Ελλήνων. Το πρόγραμμα «Ευ Δια…Τροφήν» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι οκτώ οδηγοί περιλαμβάνουν απλές, σύγχρονες και πάνω απ’ όλα τεκμηριωμένες πληροφορίες για κάθε θέμα διατροφής, συνδυασμένες με πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, διαγράμματα και πρακτικά συμπεράσματα, προκειμένου να είναι εύκολα κατανοητοί από όλους. Ο απώτερος στόχος αυτού του πολύτιμου συγγραφικού έργου είναι να προαχθεί η υγιεινή διατροφή και φυσικά να προληφθεί και να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία, η οποία -με βάση τελευταίες έρευνες- έχει αυξηθεί ανησυχητικά στη χώρα μας.