Υλικά για 4 άτομα
4 στήθη από κοτόπουλο (800 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
150 γρ. ντοματάκια cherry
Αλάτι ψιλό
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
30 γρ. κάρδαμο (για το γαρνίρισμα)

Για το μους Σφέλας
100 γρ. Μεσσηνιακή Σφέλα
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
50 ml κρέμα γάλακτος
30 ml ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα

Για το λάδι μυρωδικών
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. φύλλα μυρωδικών (π.χ. μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, δεντρολίβανο, σχοινόπρασσο)

Εκτέλεση:
Μαρινάρετε τα στήθη του κοτόπουλου -από την προηγούμενη ημέρα- με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ψήνετε στη σχάρα, διατηρώντας το κοτόπουλο ζουμερό.
Μαρινάρετε τα ντοματίνια με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 5΄.

Ετοιμάζετε το μους Σφέλας ως εξής: Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε όλα μαζί τα υλικά και τα αναμιγνύετε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Διορθώνετε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε το λάδι μυρωδικών ως εξής: Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρά το ελαιόλαδο στους 70°C. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αναμιγνύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Σερβίρισμα: Σε ένα πιάτο απλώνετε το μους Σφέλας. Κόβετε το κοτόπουλο στη μέση και το τοποθετείτε εκατέρωθεν του μους. Τοποθετείτε γύρω γύρω 6-7 ψητά ντοματίνια. Περιβρέχετε με λάδι μυρωδικών, γαρνίρετε με κάρδαμο και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το στο Google News