Υλικά 1000 γρ.Φαρίν Απ  250 γρ.βούτυρο αγελαδινό  1 κ.γ.αλάτι  500 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική   4αυγά  250 mlγάλα φρέσκο   1Λεμόνι (Ξύσμα)  2βανίλιες  200 γρ.άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση  Εκτέλεση Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.  Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.  Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το Φαρίν απ και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.  Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με Φαρίν απ.   Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα.   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά περίπου.   Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.   Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το στο Google News