Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τα… παχάκια μας και να αποκτήσουμε πιο λεπτά και καλλίγραμμα πόδια.

Φαίνεται απίστευτο; Κι όμως! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania απέδειξαν ότι καταναλώνοντας 42 γρ. αμύγδαλα καθημερινά, κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, αφού μειώνεται σημαντικά το κοιλιακό λίπος, αλλά και το λίπος των ποδιών, ενώ χάνονται πόντοι από την περιφέρεια της μέσης. Παράλληλα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, λόγω της μείωσης της χοληστερόλης.

Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Η νέα έρευνα, όμως, είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών.

Η μείωση του κοιλιακού κυρίως λίπους είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, έναν συνδυασμό διαβήτη, υψηλής πίεσης, παχυσαρκίας και καρδιακής νόσου.