Ο ένας στους τρεις μάλιστα είναι πρόθυμος να δεχθεί την πιθανότητα του πρόωρου θανάτου παρά να παίρνει ένα χάπι που θα μπορούσε να τον προφυλάξει από το έμφραγμα αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Επίσης ο ένας στους πέντε θα πλήρωνε πρόθυμα 900 ευρώ για να αποφύγει το ενδεχόμενο της λήψης ενός χαπιού την ημέρα για την υπόλοιπη ζωή του.

Η αμερικανική έρευνα επιβεβαιώνει και ενισχύει την άποψη ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε να παίρνουμε χάπια καθημερινά. Στο πλαίσιο της έρευνας ερωτήθηκαν χίλια άτομα μέσου όρου ηλικίας 50 ετών εκ των οποίων στην πραγματική ζωή το 54% έπαιρναν τουλάχιστον τρία χάπια την ημέρα.

Πάνω από το 8% απάντησαν σε σχετική ερώτηση ότι θα αντάλλασσαν έως και δυο χρόνια από τη ζωή τους προκειμένου να αποφύγουν τη λήψη χαπιών καθημερινά. Το 21% είπαν ότι θα αντάλλασσαν από μία εβδομάδα έως και ένα χρόνο.

Επίσης το 13% θα αποδέχονταν ένα μικρό κίνδυνο θανάτου για να αποφύγουν την καθημερινή λήψη φαρμάκων και το 9% θα ρίσκαραν έως και 10% πιθανότητα θανάτου για να γλιτώσουν τα χάπια.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes και θα φανούν χρήσιμα στους ερευνητές αναφορικά με την εξεύρεση εναλλακτικών και πιο φιλικών τρόπων χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς ώστε να αυξηθεί η συμμόρφωσή τους με την αγωγή.