ΚΟΣΤΟΣ

Χειροκίνητη: Οι χειροκίνητες οδοντόβουρτσες είναι η κλασική και σταθερή αξία για τη στοματική υγιεινή. Όλες είναι ιδιαίτερα προσιτές και μπορούμε να τις βρούμε σχεδόν παντού.

Ηλεκτρική: Δυστυχώς, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες θεωρούνται ακόμα από κάποιους αρκετά ακριβές οπότε είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και με τις χειροκίνητες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χειροκίνητη: Δυστυχώς, σχεδόν ούτε ένας στους δέκα ασθενείς δεν βουρτσίζουν σωστά και αποτελεσματικά με την χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπος για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ ποτέ δεν ξέρουμε πόση ώρα έχουμε βουρτσίσει τα δόντια μας, αφού δεν υπάρχει κάποιο χρονόμετρο να μας χρονομετρήσει!

Ηλεκτρική: Πλέον, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι εξοπλισμένες με μεγάλη ποικιλία τεχνικών χαρακτηριστικών. Διαθέτουν χρονόμετρο που ειδοποιεί με συγκεκριμένο ήχο ότι ήρθε η ώρα να βουρτσίσουμε το επόμενο τεταρτημόριο των δοντιών μας, δείκτη πίεσης (σένσορας ο οποίος μας υποδεικνύει ποτέ ασκούμε υπέρμετρη πίεση κατά το βούρτσισμα), αλλά και εφαρμογές οι οποίες συνδέονται στο smartphone σας και παρέχουν στατιστικά για τη μηνιαία στοματική μας υγιεινή! Έρευνες έχουν δείξει ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα απομακρύνει τουλάχιστον 50% περισσότερη πλάκα συγκριτικά με τη χειροκίνητη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Χειροκίνητη: Πολλοί άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλη δύναμη, καθώς βουρτσίζουν τα δόντια τους, πιστεύοντας λανθασμένα ότι έτσι θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό είναι λάθος και σε συνδυασμό με τις απρόσεκτες κινήσεις, μπορεί να τραυματίσει τα ούλα.

Ηλεκτρική: Πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν δείκτη πίεσης, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τραυματισμούς των δοντιών και των μαλακών μορίων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

Χειροκίνητη: Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι καλό να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε τρεις μήνες. Όχι γιατί φθείρονται οι τρίχες της, αλλά γιατί είναι φορτωμένη με πλήθος μικροβίων.

Ηλεκτρική: Ξεχωρίζουμε τις οδοντόβουρτσες της Oral B, οι οποίες έχουν στην κεφαλή τους μια ζώνη από τρίχες, οι οποίες ονομάζονται «indicator». Αυτές οι τρίχες έχουν γαλάζιο χρώμα και όταν αποχρωματιστούν κατά το ήμισυ ξέρουμε ότι είναι ώρα να την αντικαταστήσουμε. Εννοείται, βέβαια, πως η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα χρειάζεται φόρτιση περίπου μια φορά την εβδομάδα για να λειτουργήσει.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Το online φαρμακείο inatural διοργανώνει Εβδομάδας Στοματικής Υγιεινής! Εκεί θα βρείτε όλα τα εξειδικευμένα brands σε μεγάλες εκπτώσεις αλλά και ειδικούς συνεργάτες στη διάθεση σας για να λύσουν ό,τι απορία μπορεί να έχετε, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

πηγή