Με μεγάλη επιτυχία και σε μια άκρως πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, ο μεγάλος Εθνικός Τελικός του μαθητικού Διαγωνισμού «Young Business Talents», που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τη NIVEA, με τη συμμετοχή 75 ομάδων από όλη την Ελλάδα. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η STOCKBUTCHERS από το Γενικό Λύκειο Πεντέλης, διεκδικώντας μια θέση στους φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Τελικού που θα γίνει τον Μάιο. 

Στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες – μαθητές ηλικίας 15 έως 22 ετών από όλους τους τύπους του λυκείου, μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή 3ης γενιάς, και σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού, καλούνταν να δημιουργήσουν εικονικές επιχειρήσεις και να τις καταστήσουν κερδοφόρες. Μέχρι τώρα είχαν διανύσει 11 εικονικά «εταιρικά έτη», ενώ στον τελικό, και με τη φυσική πλέον παρουσία τους, οι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε τρία ακόμα «έτη» επιχειρηματικότητας και πρακτικής.  Το Σάββατο, λοιπόν, αναδείχτηκαν 20 ομάδες, οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία με μεγάλο νικητή τους STOCKBUTCHERS.

«Η NIVEA στηρίζει ουσιαστικές δράσεις, που στοχεύουν στους νέους, με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους. Προγράμματα, όπως το «Young Business Talents», έχουν ως αφετηρία την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η γνώση θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων και συνεπώς συμβάλλουν στο πώς θα σχεδιάσουν οι νέοι το μέλλον τους»,  δήλωσε ο Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager της Beiersdorf, και συνέχισε τονίζοντας:  «Εμείς στη Beiersdorf πιστεύουμε πως το «Young Business Talents» αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό πρόγραμμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών σχολείων, καθώς μόνο μέσα σε ένα χρόνο οι αιτήσεις συμμετοχής αυξήθηκαν κατά 66%».

Ο μεγάλος νικητής, η ομάδα STOCKBUTCHERS, θα συνεχίσει για μια ακόμα πρόκληση: η ελληνική ομάδα θα έχει λοιπόν την ευκαιρία τον Μάιο να διαγωνιστεί online με τις υπόλοιπες φιναλίστ από τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) για την ανάδειξη του BEST Young Business Talents Team στη Νότια Ευρώπη 2015.

Γιατί η NIVEA δεσμεύθηκε σαν διοργανωτής στο πρόγραμμα YBT.

Η NIVEA εστιάζει την κοινωνική της δέσμευση ειδικά στην φροντίδα των οικογενειών. Αυτό μεταφράζεται στην υπεύθυνη φιλοδοξία να συμβάλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νεότερων μελών της: των παιδιών και των ανηλίκων. Η αξιοποίηση της μάθησης και της εκπαίδευσης σαν πεδίο για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους, επιτρέπει ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή.

Σχετικά με την Beiersdorf AG  (www.Beiersdorf.gr)

Η Beiersdorf AG είναι μία από τις ηγέτιδες προμηθεύτριες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο,  καινοτόμων, υψηλής ποιότητας προϊόντων για την φροντίδα του δέρματος. Με περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αυτή, έχει την κεντρική έδρα της στο Αμβούργο και απασχολεί πάνω από 16.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις της Beiersdorf για το οικονομικό έτος 2013 ανήλθαν στα 6,1δις €, ενώ η μετοχή της περιλαμβάνεται από τον Δεκέμβριο του 2008 στον DAX, τον χρηματιστηριακό δείκτη αναφοράς του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Η NIVEA, η Νο 1 μάρκα παγκοσμίως στην φροντίδα του δέρματος*, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του επιτυχημένου διεθνούς χαρτοφυλακίου μαρκών της  Beiersdorf AG, στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης οι ηγετικές μάρκες Eucerin, La Prairie, Labello (στην Ισπανία Liposan) και Hansaplast / Elastoplast. Η θυγατρική της Τesa SE είναι, επίσης, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως σε αυτοκόλλητα προϊόντα και λύσεις για τη βιομηχανία, το εμπόριο και τους καταναλωτές.

* Πηγή: Euromonitor International Ltd, NIVEA σύμφωνα με κατάταξη για όνομα μάρκας-ομπρέλα στην κατηγορία Περιποίησης Σώματος, Περιποίησης Προσώπου & Περιποίησης Χεριών. Με βάση πωλήσεις 2012 στη λιανική τιμή.

Γνωρίστε την PRAXIS MMT (www.praxismmt.com)

Η PRAXIS MMT είναι μία από τις ηγετικές επιχειρήσεις παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. Η PRAXIS MMT αναπτύσσει προσομοιωτές  τρίτης γενιάς, που αναπαριστούν τις αγορές με ακρίβεια. Εκτός από προμηθευτής σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εταιριών, η PRAXIS MMT είναι εξειδικευμένη στην υλοποίηση των πιο φημισμένων Business Games (επιχειρηματικών παιχνιδιών) σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News