Ο ένας στους 7 παντρεμένους δηλώνει ότι έχει σκεφτεί το διαζύγιο εξαιτίας των όσων είχε ποστάρει στο διαδίκτυο ο / η σύντροφός τους και περίπου το ίδιο ποσοστό (1 στους 7) δηλώνουν ότι ψάχνουν στο διαδίκτυο για αποδείξεις σχετικά με την πιθανότητα να τους / τις απατάει ο / η σύντροφός τους. Επιπλέον, 1 στους 5 παντρεμένους δηλώνουν ότι έχουν καθημερινούς καυγάδες που οφείλονται στη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα διεξήχθη από δικηγορική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πελάτες τους τους είπαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν ρόλο στην απόφασή τους να χωρίσουν. Ακόμα περισσότερο ρόλο φαίνεται να παίζουν φωτογραφίες ή αναρτήσεις που έκανε ο ένας από τους δύο συντρόφους στο Facebook.

Η έρευνα που έγινε σε 2.011 παντρεμένους άνδρες και γυναίκες αποκάλυψε ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος για να ψάχνει κάποιος τους λογαριασμούς του / της συζύγου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν για να ανακαλύψει με ποιους επικοινωνούσε και πότε και που θα τους συναντούσε.

Το ¼ των παντρεμένων δήλωσαν ότι οι υποψίες οδηγούσαν σε καυγάδες τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και το 17% είπαν ότι οι καυγάδες για τέτοιους λόγους ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Οι καυγάδες προκαλούνταν από την επαφή με πρώην συντρόφους, την αποστολή κρυφών μηνυμάτων, και από την ανάρτηση «ακατάλληλων» φωτογραφιών.

Το 14% δήλωσαν ότι κοίταζαν το προφίλ του / της συντρόφου τους με την πρόθεση να βρουν αποδείξεις απιστίας.

Το 1/5 δήλωσαν ότι ένοιωθαν άβολα αφού ανακάλυψαν κάτι στον λογαριασμό του / της συντρόφου τους στο Facebook και το 1/3 δήλωσαν ότι κρατούσαν μυστικούς τους κωδικούς των λογαριασμών τους από τον / τη σύντροφό τους.