Το 42 zone στου Ψυρρή φέρνει στους φίλους του ένα πρωτοποριακό μάθημα Yoga Family κάθε Σάββατο πρωί. Μπορείτε να συνδυάσετε μια οικογενειακή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με μια διαφορετική και δημιουργική δραστηριότητα, που χτίζει ισχυρούς δεσμούς με το παιδί.

Το Yoga Family σε συνδυασμό με το παραμύθι επιδιώκει την άσκηση και τη σύνδεση του γονιού με το παιδί. Μέσα από τις στάσεις Yoga και Partner Yoga (σε ζευγάρια), γονείς και παιδιά αποκτούν ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα, συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Εξασκούν ταυτόχρονα το φυσικό σώμα, τις συναισθηματικές και νοητικές ικανότητες. Παράλληλα, μέσα από τα διδάγματα των παραμυθιών τα παιδιά δομούν τον χαρακτήρα τους, μαθαίνοντας για την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Στο μάθημα διδάσκονται τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα. Τεχνικές για να χαλαρώνει η μαμά ή ο μπαμπάς και το παιδί, πρακτικές συγκέντρωσης του νου (όταν υπάρχει διάσπαση προσοχής για τα μαθήματα), αναπνοές που φέρνουν αίσθημα χαράς, παιχνίδια για την έκφραση θετικών συναισθημάτων, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν πώς να εφαρμόζουν τα διδάγματα των παραμυθιών στην καθημερινότητά τους.

Στόχος είναι μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά να αναδυθεί ο καλύτερος εαυτός των παιδιών.

Στο μάθημα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών και το πρόγραμμα προσαρμόζεται κάθε φορά, ώστε να συμμετέχουν σε αυτό όλοι.

Εισηγήτρια του Yoga Family είναι η Φωτεινή Δημητρίου. Η Φωτεινή διδάσκει Yoga από το 2007 σε ενήλικες, ασκούμενους μεγαλύτερης ηλικίας, εγκύους, μωρά, παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες και ζευγάρια. Γράφει παραμύθια, είναι master teacher του Reiki και οργανώνει σεμινάρια με την ιόχρου ενέργεια. Έχει εξειδικευτεί με το 320h – Specialization Teacher Training και 310h – Yoga kids International U.S.A. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα από τη Yoga Alliance ( SYT, RYTC ).

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα μαθήματα Yoga Family μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του 42 zone στο τηλέφωνο 6937-944947, στο e-mail info@42zone.gr και στο facebook «42 zone pilates studio».