Η γνωριμία της 26χρονης Κάτια Ριμπολόβλεβα με τον 34χρονο Χουάν Σαρτόρι, έγινε στον Σκορπιό, στο πάρτι που έκανε πέρυσι για τα γενέθλιά της, μέσω κοινών φίλων όταν ήταν προσκεκλημένος μαζί με την παρέα του. Ο Ελβετός επιχειρηματίας που έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Union Group, εταιρείας που ασχολείται μεταξύ άλλων με την ενέργεια, την αγροτική ανάπτυξη και τις υποδομές.
Το ζευγάρι ενώθηκε με πολιτικό γάμο στις 14 Οκτωβρίου στη Γενεύη από όπου και η φωτογραφία, αλλά ονειρευόταν να κάνει και θρησκευτικό. Ο εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας είπε, πως η Κάτια είναι απόλυτα ευτυχισμένη που αυτό το σημαντικό γεγονός γίνεται στο Σκορπιό και το ότι έγινε μια ημέρα μετά την επέτειο του Ωνάση με την Τζάκι, είναι σύμπτωση. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ όμως. προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση
στην Ελλάδα.

Η παλιά αίγλη του νησιού επέστρεψε πάντως και ξαναζεί στιγμές δημοσιότητας, περίπου όπως στις 20 Οκτωβρίου του 1968. Στο ίδιο εκκλησάκι της Παναγίτσας, αλλά σε πολύ κλειστό κύκλο των 50 καλεσμένων, έγινε η τελετή το απόγευμα της Τετάρτης 21 του μήνα. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μάρκος, Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας, εξέχουσα προσωπικότητα της Ρωσικής εκκλησίας υπεύθυνος για τις Διεθνείς σχέσεις της και ο Αρχιεπίσκοπος Λευκάδας και Ιθάκης, Θεόφιλος.
Ο ανθοστολισμός, αποκλειστικά με ανοιχτόχρωμα τριαντάφυλλα, όπως και η ανθοδέσμη της νύφης, η οποία φόρεσε λευκό ίσιο νυφικό με ουρά, υψηλής ραπτικής.
Η καταρρακτώδης βροχή την ώρα του γάμου, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους καλεσμένους και τη μετακίνησή τους. Για να προσταυτευτούν από τη βροχή περίμεναν κάτω από μία κατασκευή που είχε στηθεί έξω από την εκκλησία. Αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου, μεταφέρθηκαν με οχήματα στο χώρο της δεξίωσης στο «Μεγάλο Σαλόνι» του Σκορπιού με θέα στο Μεγανήσι. Και οι 50 καλεσμένοι κάθισαν μαζί σε ένα τεράστιο γυάλινο τραπέζι διακοσμημένο με λουλούδια και κεριά. Στα πορσελάνινα σερβίτσια σερβιρίστηκε ρωσικό χαβιάρι, ελληνικό ψάρι, κρέας με γαλλική σως. Τα κρασιά και οι σαμπάνιες πάντως, ήταν γαλλικά.
Οι περισσότερο καλεσμένοι, φιλοξενούνται στο κρουαζιερόπλοιο ΩΜΕΓΑ, που έχει δέσει στην προβλήτα του νησιού απέναντι από τη θαλαμηγό «ΑΝΝΑ» της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και αναμένεται να αναχωρήσουν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενώ οι νεόνυμφοι θα παραμείνουν εκεί για το μήνα του μέλιτος.
Τα μέτρα ασφαλείας, δρακόντεια με απειλή προστίμου της τάξης των 1,500 ευρώ, σε θάλασσα και ξηρά. Απαγορευμένο επίσης, να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους, όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο γάμος της Κάτια ήταν και η αφορμή να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους του διαζυγίου τους οι γονείς της, Ελένα και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Μάλλον περιμένουν εγγονάκι, άλλωστε, όπως λένε οι φήμες.