Απαντάτε ειλικρινά όταν κάποιος σας ρωτάει αν αυτό που φοράει τον/ την παχαίνει; Διαβάζετε εύκολα τους χάρτες; Μιλάτε άνετα σε κάποιον που μόλις γνωρίσατε; Αδιαφορείτε για τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός πίνακα και εστιάζετε στην ομορφιά του; Απαντήστε στις ερωτήσεις και δείτε αν έχετε «ανδρικό» ή «γυναικείο» εγκέφαλο, γιατί από αυτό φαίνεται να εξαρτώνται και οι μισθολογικές απολαβές σας.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, οι εργαζόμενοι με «ανδρικό» μυαλό κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ότι αυτοί με «γυναικείο». Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες με «ανδρικό» μυαλό κέρδιζαν 9,8% περισσότερα χρήματα από ότι οι άνδρες με «γυναικείο», ενώ οι γυναίκες με «αρσενικό» μυαλό κέρδιζαν 6,3% περισσότερα χρήματα.

Βέβαια, ο ένας ή ο άλλος τύπος εγκεφάλου ταιριάζει καλύτερα σε ορισμένα επαγγέλματα. Για παράδειγμα, το «θηλυκό» μυαλό βοηθάει περισσότερο σε επαγγέλματα, όπως η διδασκαλία και η εξυπηρέτηση πελατών, ενώ το «ανδρικό» μυαλό σε θέσεις, που έχουν να κάνουν με το management και τις υπηρεσίες πληροφορικής και τεχνολογίας.

Προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει σχέση μεταξύ εισοδήματος και τύπου εγκεφάλου, ο δρ. Νικόλαος Δρυδάκης μελέτησε στοιχεία, που παραχώρησαν περισσότεροι από 16 χιλιάδες Βρετανοί (άνδρες και γυναίκες) αναφορικά με το επάγγελμα και το μισθό τους. Επίσης, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια προκειμένου να προσδιοριστεί ο τύπος εγκεφάλου τους.