Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο Barbie έχουν πωληθεί σε 150 χώρες. Οι Barbie αυτές είχαν 24 διαφορετικά είδη μαλλιών.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πιθανώς μόνο την ψηλή, ξανθιά, αδύνατη γοητευτική Barbie ίσως και καμία με πιο καστανούς τόνους στα μαλλιά. Στο εξωτερικό όμως κυκλοφορούν εδώ και χρόνια οι κούκλες αυτές σε πολλές άλλες διαφορετικές εκδοχές, τουλάχιστον όσον αφορά στο χρώμα των μαλλιών και του δέρματός τους. Έτσι, μπορεί κανείς να βρει Barbie με καστανά ή μαύρα μαλλιά, όχι μόνο ίσια αλλά και κατσαρά αλλά και πιο σκούρο δέρμα.

Ο στόχος είναι να μπορούν να ταυτιστούν μαζί της κοριτσάκια που προέρχονται από την Αφρική, την Ασία, τη Νότιο Αμερική και όχι μόνο όσα είναι ξανθά με μπλε μάτια. Επιπλέον, καθώς η Barbie έχει δεχτεί πολλές κριτικές και πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αποτελεί πρότυπο για τα κορίτσια, ένας άλλος στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν τα κοριτσάκια ανά τον κόσμο ότι το πρότυπο της ομορφιάς δεν είναι απαραίτητα ψηλή, ξανθιά με μπλε μάτια και καταπληκτικό κορμί.

Έτσι, η Barbie πλέον άλλαξε ακόμα περισσότερο και κυκλοφορεί σε κούκλα με τονισμένες καμπύλες αλλά και σε άλλες δύο εκδοχές, μία πολύ ψηλή και μία αρκετά κοντή.

Η εταιρεία Mattel που πουλάει την αγαπημένη κούκλα των απανταχού κοριτσιών υπέκυψε στις παγκόσμιες πιέσεις για να δημιουργήσει κούκλες πιο «γήινες» και πιο κοντά στην εικόνα μίας πραγματικής γυναίκας και όλοι εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της. Μάλιστα το περιοδικό Time έκανε την παχουλή Barbie εξώφυλλο.