Τι 30, τι 40, τι 50; Σε ορισμένα πράγματα η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ηλικιακοί διαχωρισμοί και προσδιορισμοί δεν έχουν μεγάλο νόημα. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι άλλοι τομείς – σημαντικούς και μη – που η ερώτηση «πόσο χρονών είσαι;» έχει τη σημασία της.

Η σεξουαλική απόλαυση είναι ένα από αυτά τα κομμάτια της ζωής μας που η χρονολογία της ταυτότητας μπορεί να μαρτυρήσει πολλά.
Μια πρόσφατη έρευνα από την πλατφόρμα Happify βασίστηκε ακριβώς σε αυτό το ερώτημα, στο σε ποια ηλικία τελικά ο καθένας ένιωσε ότι είχε τις καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες της ζωής του.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις όσων διανύουν την δεκαετία 50-60 το καλύτερο σεξ της ζωής τους το είχαν στα 40 τους χρόνια και μάλιστα ορισμένοι φάνηκαν και πιο λεπτολόγοι επισημαίνοντας τα 46 ως το απόγειο της σεξουαλικής τους ικανοποίησης.

Και τα hot news από τη συγκεκριμένη έρευνα, δεν σταματούν εδώ.

Η ηλικία των 46 αποδείχθηκε το απόγειο της σεξουαλικής ικανοποίησης

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο καλύτερος ερωτικός παρτενέρ τους είναι ο τωρινός ενώ τα ζευγάρια εκείνα που έχουν σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα – κατά μέσο όρο – είναι τα πιο ευτυχισμένα. Ένας μέσος Αμερικανός – ανύπαντρος και παντρεμένος – έχει ερωτικές περιπτύξεις 2 με 3 φορές το μήνα. Οι Έλληνες καμώνονται ότι είναι πιο δραστήριοι αλλά… μεταξύ μας τώρα δεν είναι και που σε κάθε σπίτι σπάνε οι σομιέδες κατά συρροή.

Το τακτικό σεξ προσφέρει χαρά και ευτυχία και στα πιο μεγάλα σε ηλικία ζευγάρια ή σε αυτά που έχουν πολύχρονους δεσμούς.